FINDIKTA YENİ SEZON ÖNCESİ KARA TABLO
Düzce’de fındık bahçelerinde görülen “yanık” zararları üreticiyi tedirgin etti. İklim riski, düşük fiyat ve artan maliyetler yeni sezon öncesi endişeyi büyütüyor.

Düzce’de fındık üreticileri yeni sezon öncesi bahçelerde yaptıkları kontrollerde dikkat çeken bir tabloyla karşılaştı. Özellikle taze sürgünlerde yaygınlaşan ve üreticilerin “yanık” olarak tanımladığı zararların arttığı görülüyor. Bu durumun sezon başında ürün gelişimini olumsuz etkileyebileceği ifade ediliyor.
İKLİM ŞARTLARI ETKİSİNİ GÖSTERİYOR
Bölgede son dönemde yaşanan ani sıcaklık değişimleri, don riski ve yağış yetersizliği, fındık bahçelerinde hasar ihtimalini artırıyor. Batı Karadeniz genelinde kuraklık ve gelişim sorunlarına yönelik uyarılar yapılırken, üreticiler yeni sezon için temkinli bir bekleyişe geçti.
SEZON ÖNCESİ KRİTİK SÜREÇ
Bahçelerde gözlenen zararların verime yansıması ihtimali, yeni sezon öncesinde en büyük kaygı olarak öne çıkıyor. Düzce’de üreticiler, hem iklim koşulları hem de piyasa belirsizliği nedeniyle zorlu bir sezonun kapıda olduğunu dile getiriyor.




