YERELDEN DÜNYAYA UZANAN TAT: AKÇAKOCA SARI FINDIĞI
Düzce’nin coğrafi işaretli ürünü olan Akçakoca Sarı Fındığı, ince kabuğu ve besleyici yapısıyla dikkat çekiyor. Oksidasyona karşı dayanıklılığı sayesinde uzun süre taze kalabiliyor.

Düzce İl Tarım ve Orman Müdürlüğü tarafından yapılan açıklamaya göre;
Düzce İl Tarım ve Orman Müdürlüğü olarak, coğrafi işaretli ürünlerimizin tanıtımına her ay bir ürünümüzü öne çıkararak devam ediyoruz. Bu ay, İnce kabuğu, yüksek randımanı ve eşsiz aromasıyla sofraların vazgeçilmezi olan Akçakoca Sarı Fındığını buluşturuyoruz.
Akçakoca Sarı Fındığı Türk Patent ve Marka Kurumu tarafından 27 Şubat 2019 tarihinde menşe adı olarak tescil edilmiştir. İnce kabuğu, yüksek aroması ve besleyici özellikleriyle öne çıkmaktadır.
Yerel adıyla mincane olarak bilinen Akçakoca Sarı Fındığı, ince kabuğu, kolay kırılması, yüksek randımanı ve kendine has aromasıyla diğer fındıklardan ayrılır. Yöre halkının yüzyıllardır özenle yetiştirdiği bu ürün, hem lezzeti hem de besleyici yapısıyla sofraların vazgeçilmezidir.
Bitkisel özellikleriyle de öne çıkan Akçakoca Sarı Fındığı; güçlü sürgün yapısı, iri ve yuvarlak yaprakları, dip sürgünü oluşturma eğilimiyle yöredeki diğer çeşitlerden farklılaşmaktadır. Oksidasyona karşı dayanıklılığı sayesinde uzun süre taze kalabilmektedir. Yetiştiği bölgenin iklimi ve toprak yapısı, Akçakoca Sarı Fındığına eşsiz bir kalite kazandırmaktadır.
Doğanın ve emeğin birleşiminden doğan bu eşsiz ürün hem sofralarımıza lezzet katmakta hem de ilimizin marka değerini yükseltmektedir. Coğrafi işaretli ürünlerimizin tanıtımı ile üreticilerimizin emeğini korumayı ve Düzce'nin değerlerini daha geniş kitlelere ulaştırmayı sürdürüyoruz