YASAL BOY SINIRLARININ ALTINDA AVLANILAN LÜFER VE İSTAVRİTLERE EL KONULDU

Düzce'nin Akçakoca ilçesinde balıkçı teknelerinde yapılan kontrollerde yasal boy sınırlarının altında avlanılan lüfer ile istavrit balıklarına el konuldu, balıkçılara idari para cezası uygulandı.

Gündem Yayın: 03 Ekim 2025 - Cuma - Güncelleme: 03.10.2025 15:46:00
Editör -
Okuma Süresi: 36 sn.
930 okunma
Takip EtGoogle News

Denizlerde av sezonunun başlamasıyla birlikte Karadeniz'de balıkçılar denize açılırken Akçakoca Tarım ve Orman İlçe Müdürlüğü ekipleri denetimlerini arttırdı. Avdan dönen balıkçı tekelerinde yapılan kontrollerde avlanması için yasal boy sınırı olan 20 santimetre altındaki lüfer balıkları ile 13 santimetre altındaki istavrit balıklarına el konuldu. Ayrıca balıkçılara ise idari para cezası uygulandı.

Denizlerde balık popülasyonunun korunması ve balık nüfusunun sağlıklı bir şekilde artması için yapılan uygulamaların artarak devam edeceği, balıkçıların yasal şartlara uyarak avlanmaları istendi.

 

#
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.