YIĞILCALI BAL ÜRETİCİLERİNİN YÜZÜ GÜLÜYOR

Türkiye’nin kestane ve acı bal üretimi ile ünlü Yığılca ilçesinde bu yıl yüksek rekolte nedeniyle üreticilerin yüzü gülüyor.

Gündem Yayın: 09 Ağustos 2024 - Cuma - Güncelleme: 09.08.2024 14:21:00
Editör -
Okuma Süresi: 54 sn.
333 okunma
Takip EtGoogle News

Geçtiğimiz yıllarda aşırı yağışlar ve sel felaketleri nedeniyle rekolte de büyük düşüş yaşanan Yığılca bal üretiminde, bu yıl havaların iyi gitmesi ile verim arttı. Türkiye’de özel ırk olma özelliği taşıması ile koruma altına alınan Yığılca arısının ürettiği kestane ve orman gülü balının (Acı Bal) ünü Türkiye’nin sınırlarını aşarken, üreticiler dünyanın dört bir yanına ihracat yapıyor.

Öte yandan, Düzce’de bal üretiminin önemli merkezlerinden birisi olan Yığılca ilçesinde arı yetiştiriciliği ve bal üretiminin yaygınlaşması için Düzce Üniversitesi Arıcılık Geliştirme Merkezi (DAGEM) tarafından bal ormanlarının sayısı arttırılırken, bu durum Düzce ekonomisine de büyük katkı sağlıyor.

Yığılca’da üretimi yapılan kestane balının kilosu bin 500 TL’ye, acı balın kilosu ise 2 bin TL’ye alıcı buluyor.

#
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.