DÜZCE BELEDİYESİ’NDEN YANGIN GÜVENLİĞİ SEFERBERLİĞİ

Düzce Belediyesi, Bolu Kartalkaya’da yaşanan otel yangını faciasının ardından kamu binaları ve özel işletmelere yönelik kapsamlı yangın güvenliği denetimleri başlattı.

Gündem Yayın: 30 Nisan 2025 - Çarşamba - Güncelleme: 30.04.2025 14:49:00
Editör -
Okuma Süresi: 58 sn.
144 okunma
Takip EtGoogle News

Otel, yurt, pansiyon ve kreşlerdeki kontroller tamamlanırken AVM’lerde denetimler sürüyor.

Düzce Belediyesi, Bolu Kartalkaya’da meydana gelen ve 36’sı çocuk toplam 78 kişinin hayatını kaybettiği otel yangını faciasının ardından, Düzce Valiliği tarafından alınan karar doğrultusunda kent genelinde yangın güvenliğine yönelik kapsamlı bir denetim başlattı.

Düzce Belediyesi tarafından oluşturulan denetim komisyonu, kentteki tüm kamu binaları ve özel sektöre ait işletmelerde yangın güvenliği kontrolleri gerçekleştiriyor. Düzce Belediyesi’nden yapılan açıklamaya göre; İtfaiye Müdürlüğü, Zabıta Müdürlüğü ve İmar Müdürlüğü ruhsat birimlerinden oluşan ekipler, yangın mevzuatına uygunluk açısından otel, öğrenci yurdu, pansiyon ve kreşlerdeki denetimlerini tamamladı. Denetimler alışveriş merkezlerinde devam ediyor.

“Binaların Yangından Korunması Hakkında Yönetmelik” ve “İmar Yönetmeliği” esas alınarak gerçekleştirilen denetimlerin süreceği ve mevzuata uymayan yapılar için gerekli yasal işlemlerin uygulanacağı bildirildi.

#
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.