GÜÇLÜ BAĞIŞIKLIK SİSTEMİ HASTALIKLARDAN KORUYOR

Düzce Atatürk Devlet Hastanesi Başhekim Yardımcısı ve Dahiliye Uzmanı Dr. Hamide Gül Özdemir, kış aylarında artan enfeksiyon hastalıklarına karşı özellikle kronik rahatsızlıkları olanları uyardı.

Gündem Yayın: 01 Ocak 2026 - Perşembe - Güncelleme: 01.01.2026 09:52:00
Editör -
Okuma Süresi: 2 dk.
117 okunma
Takip EtGoogle News

Soğuk havalarda bağışıklık sistemini güçlendirecek besinler tüketmenin öneminden bahseden Özdemir, “Burun mukozasındaki koruyucu tabaka, soğuktan dolayı azaldığı için hasta oluyoruz. Alt solunum yolu enfeksiyonu ilerleyebiliyor. KOAH hastalarına toplu alanlarda maske takmalarını öneririm.” dedi.

 

 

Kış aylarında soğuk havalar iyice etkisini gösterirken, kronik hastaların enfeksiyon riski de artıyor.

Düzce Atatürk Devlet Hastanesi Başhekim Yardımcısı ve Dahiliye Uzmanı Dr. Hamide Gül Özdemir, yaptığı açıklamada, kronik hastalığı olanların kış mevsiminde dikkat etmesi gerekenleri anlattı. 

Özdemir, kronik hastalığı bulunanların kendilerini korumak için sıcak ve soğuk ortam değişikliğinde dikkatli olmaları konusunda uyardı.

“Hep bir denge içinde olmalıyız”

Kış aylarında kronik hastalığı olan vatandaşlara önemli tavsiyelerde bulunan Dr. Özdemir, şunları kaydetti:

“Hava soğuk olduğundan dikkat etmemiz gerekli. Kronik hastalar, sağlıklı kalabilmek için dengeli beslenmeli. İyi bir uyku gerekli. En geç gece 23:00 gibi uyuyalım. Hava soğuduğunda damarlarımız kasılır. Tansiyon yükselebilir. Tansiyon hastaları ilaçlarını düzenli kullanmalı. Aynı saatte kullanmaya dikkat edilmeli. Şeker hastaları için Akdeniz tipi beslenme çok önemli. Hep bir denge içinde olmalıyız. Enfeksiyon olmaması için konuşursak her takviye almayacağız ama C vitamini almaya çalışacağız. Bağışıklığımızı koruyacağız. Sıcak ortamdan soğuk ortama geçerken dikkatli giyinmeye özen göstereceğiz. Ayrıca KOAH hastaları da üşütmeye bağlı enfeksiyona yatkın oluyor. Burun mukozasındaki koruyucu tabaka, soğuktan dolayı azaldığı için hasta oluyoruz. Alt solunum yolu enfeksiyonu ilerleyebiliyor. KOAH hastalarına toplu alanlarda maske takmalarını öneririm. Aslında herkese öneririm ama KOAH hastalarının daha dikkatli olması gerekiyor.”

#
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.