ŞİFA VEREN ZEHİR SEKTÖRÜN PARLAYAN YILDIZI OLACAK

Gündem 10 Nisan 2019 15:13
Videoyu Aç ŞİFA VEREN ZEHİR SEKTÖRÜN PARLAYAN YILDIZI OLACAK
A
a

İzmirli arıcılara, Düzce Üniversitesi Arıcılık Araştırma, Geliştirme ve Uygulama Merkezi’nin arı zehri ile ilgili yürüttüğü çalışmaları anlatan Merkez Müdürü Dr. Öğr. Üyesi Meral Kekeçoğlu, arı zehrinin bazı sağlık problemleri üzerinde olumlu etkileri olduğunu söyledi ve ekledi: “Yakın bir gelecekte arı zehri, arıcılık sektörünün parlayan yıldızı olacak.”

Düzce Üniversitesi Arıcılık Araştırma, Geliştirme ve Uygulama Merkezi (DAGEM) Müdürü Dr. Öğr. Üyesi Meral Kekeçoğlu “Arı Zehiri Üretimi, Yaygınlaştırılması, Pazarlanması ve Sağlıkta Kullanımı” başlıklı toplantıya katılarak çalışmalarını anlattı.
İzmir’in Menemen ilçesinde düzenlenen toplantıya; Sağlık Bakanlığı Geleneksel ve Tamamlayıcı Tıp Uygulamaları Daire Başkanı Dr. Zafer Kalaycı, Ege Üniversitesi Ziraat Fakültesi Zootekni Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Banu Yücel, Ege Tarımsal Araştırma Enstitüsü Müdürü Dr. Ali Peksüslü, DAGEM Müdürü Dr. Öğr. Üyesi Meral Kekeçoğlu, arıcılık sektörünün temsilcileri ve arıcılar katıldı.

Damar tıkanıklığını önleyici etkisi var

Arıcıların yoğun ilgi gösterdiği toplantıda; arı zehri üretiminin mevcut durumu, arı zehri konusunda yapılan bilimsel araştırmalar, arı zehri üretiminde yaşanan sorunlar ve pazarlama imkanları tartışıldı.
“Arı Zehrinin Yapısı ve Türkiye’deki Gelişmeler” konulu sunumu yapmak için kürsüye davet edilen Düzce Üniversitesi DAGEM Müdürü Dr. Öğr. Üyesi Meral Kekeçoğlu, yapılan bilimsel çalışmalar sonucunda arı zehrinin; MS, ALS, arthrit gibi sağlık problemleri üzerine olumlu etkileri olduğunu söyleyerek, damar tıkanıklığını önleyici, kan dolaşımını arttırıcı ve cilt sıkılaştırıcı etkilerinin bulunduğunu ifade etti. DAGEM kapsamında çalışmaların devam ettiğini söyleyen Düzce Üniversitesi Dr. Öğretim Üyesi Meral Kekeçoğlu, “Merkezimizde arı zehri ile ilgili çalışmalar devam etmektedir. Bu çalışmalar sektörün gelişmesine ve üretimden pazara ilişkin birçok problemin çözümüne katkı sağlayacaktır.” şeklinde konuştu.

“Apiterapiye olan ilgi arttı”

Arıcılığın Türkiye’de büyüyen bir sektör haline geldiğini, yakın bir zamana kadar arıcılık denildiğinde yalnızca bal üretiminin akla geldiğini vurgulayan Kekeçoğlu, “Günümüzde arıcılık denildiğinde; bal dışında propolis, arı sütü, polen, balmumu, arı ekmeği, apilarnil ve arı zehri gibi arı ürünleri daha fazla ön plana çıkmaya başladı. Sağlık Bakanlığı’nın Geleneksel ve Tamamlayıcı Tıp Uygulamaları Yönetmeliği’nin, 27 Ekim 2014 tarihli Resmî Gazete’de yayınlanarak yürürlüğe girmesiyle birlikte Apiterapiye olan ilgi arttı. Bunun sonucunda arı ürünlerine olan talep de artmıştı. Yakın bir gelecekte arı zehri, arıcılık sektörünün parlayan yıldızı konumuna gelecektir.” diyerek konuşmasını sonlandırdı.
 
1000
icon

Henüz yorum yapılmadı,
İlk Yorum yapan siz olun...

yazarlar YAZARLAR
öne çıkanlar ÖNE ÇIKANLAR
alinti yazarlar ALINTI YAZARLAR
editörün seçtikleri EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
sondakika SON DAKİKA
  • 14:18
  • 15:55
  • 15:04
  • 14:34
  • 16:14
  • 09:25
  • 17:08
  • 17:04
hava durumu HAVA DURUMU
anket ANKET

Sitemiz yenilendi, tasarımı sizce nasıl ?

e-gazete E-GAZETE
sayfalar SAYFALAR
arşiv HABER ARŞİVİ
linkler LİNKLER
duyurular DUYURULAR
Bu haber ilginizi çekebilir! Kapat

Düzce Manşet Gazetesi - Düzce Asayiş Güncel Sağlık Eğitim Siyaset Spor Haberleri