FLAŞ HABER saat

OT FESTİVALİ İÇİN GERİ SAYIM BAŞLADI

Gündem 18 Nisan 2018 11:55
Videoyu Aç OT FESTİVALİ İÇİN GERİ SAYIM BAŞLADI
A
a

Bu yıl 4.’sü düzenlenecek olan Düzce Otları Tyche Bereket Festivali öncesi toplanan Düzce Belediyesi Kent Konseyi Kadın Meclisi, yapılan hazırlıkları anlatarak 4-5-6 Mayıs’ta tüm Düzceliler’i festivalin düzenleneceği Anıtpark Meydanı’na davet etti.

"Tarihten Gelen Bereket Öyküsü" ile yola çıkılarak Düzce Belediyesi Kent Konseyi Kadın Meclisi tarafından organize edilen Düzce Valiliği, Düzce Belediyesi Kültür Müdürlüğü, Düzce Üniversitesi ve gönüllü sektörlerin katkıları ile hazırlanan Düzce Otları Tyche Bereket Festivali için hazırlıkları başladı.

Festivalimize bekliyoruz”
Kent Konseyi Kadın Meclisi Başkanı Ulviye Dikmen, 4-5-6 Mayıs tarihlerinde Anıtark Meydanı’nda düzenlenecek olan festivale tüm Düzceliler’i davet ederek şöyle konuştu: “Buradaki kadın ve erkek arkadaşlarımızın emeği ve yüreği ile ortaya koyduğumuz bu festivalde bir kadın arkadaşımız inanılmaz bir su böreği getirmiş. İçerisinde sebze, bitki, ot var. Ayrıca bir mantı yapmış, içerisinde 4 çeşit var. Onun yanında bir köpük helva var, Yığılca’da üretiliyor, belki de Düzce’dekilerin haberi yok. Bir de ıspanaklı eklerimiz var. Bunun gibi yüzlerce çeşit üretti arkadaşlarımız. Emekleri ve yüreklerine sağlık. Hepinizi, Düzce halkını 4-5-6 Mayıs’ta festivalimize bekliyoruz.”

Kendinize 3 gün bağışlayın”
Kent Konseyi Kadın Meclisi üyesi Selma Demirelli her şeyin Düzce olduğunu belirterek şunları kaydetti: “Her şey Düzce için. Başarıya giden yolda hep beraber, el ele, omuz omuza, yürek ve gönül bütünlüğümüzle mevsimlerden bahar ve kendinize 3 gün bağışlayın diyoruz. 4-5-6 Mayıs’ta Düzce Belediyesi Kent Konseyi Kadın Meclisi, Düzce Belediyesi Kültür Müdürlüğü, Düzce üniversitesi, Düzce Valiliği ve gönüllü sektörlerle, otların verdiği lezzeti farklı müzik ve danslarla buluşturacağız.”

Düzce’ye armağanım olsun”
İçerisinde 8+1 yenilebilir otu barındıran su böreğinin mimarı Fatma Bayraktar şu ifadelerde bulundu:“Böreği su böreği tarifi ile yaptım ama içindeki otları değiştirdim. Önce çiğ şekilde lezzetlerine bakarak uyumlu tatları bir araya getirdim. İçerisinde, ebegümeci, semizotu, ısırgan otu, pazı, ıspanak, kaldirik, maydanoz, kişniş, Sakarca yani 8 artı 1. Düzce’nin 81 plakasından yola çıkarak Düzce su böreği yaptım. Düzce’ye gelin geldim ben. Düzce’ye armağanım olsun.”

 

 

1000
icon

Henüz yorum yapılmadı,
İlk Yorum yapan siz olun...

yazarlar YAZARLAR
alinti yazarlar ALINTI YAZARLAR
hava durumu HAVA DURUMU
anket ANKET

Sitemiz yenilendi, tasarımı sizce nasıl ?

e-gazete E-GAZETE
sayfalar SAYFALAR
arşiv HABER ARŞİVİ
linkler LİNKLER
duyurular DUYURULAR
Bu haber ilginizi çekebilir! Kapat

Düzce Manşet Gazetesi - Düzce Asayiş Güncel Sağlık Eğitim Siyaset Spor Haberleri