Hasanlar Köyü Muhtarı İlknur Günal, köylüleri kokunun kaynağı belirlenene kadar musluk sularını kullanmaması konusunda uyardı.
Merkeze bağlı Hasanlar köyü sakinleri, musluklarından akan sudan gelen koku nedeniyle büyük panik yaşıyor. Hasanlar Köyü Muhtarı İlknur Günal, köylüleri kokunun kaynağı belirlenene kadar musluk sularını kullanmaması konusunda uyardı. Köylülerin çöp tesisindeki pis suların, içme suyu şebekesine karıştığı yönündeki iddiaları değerlendiren Günal, “Bu kokunun sebebinin çöp tesisi olduğuna inanmıyorum. Öyle olsa bizzat müdahale ederim.” dedi.
Merkeze bağlı Hasanlar Köyü’nde, musluklardan akan sudan henüz kaynağı belli olmayan koku gelmeye başladı. Köylülerin iddiasına göre, kokunun kaynağı Hecinler bölgesine inşa edilen Katı Atık Ayrıştırma, İşletme ve Enerji Üretim Tesisi. Tesisin pis sularının, içme suyu olarak kullandıkları kaynağa karıştığını öne süren köylülerin bu iddiası, gözleri yeniden Düzce’deki vahşi çöp depolama sorununu tamamen ortadan kaldırması beklenen Katı Atık Ayrıştırma, İşletme ve Enerji Üretim Tesisine çevirdi.
Hasanlar Köyü Muhtarı İlknur Günal ise, köylülerin bu iddialarını yalanlayarak, “Kokunun kaynağı kesinlikle, tesis değil.” dedi.
“Daha önce böyle bir durum ile karşılaşmadık”
Bugüne kadar böyle bir durum ile karşılaşmadıklarını dile getiren Günal, Öncü Haber mikrofonuna yaptığı açıklamada, “Şebeke suyumuzda yoğun bir koku var. Bu kokunun kaynağının, büyük bir ihtimal su seviyesi yükseldiği için olduğunu düşünüyoruz. Daha önce böyle bir sıkıntı yaşamadık hiçbir zaman. Tabii ki, bu kokunun çöp tesisi ile hiçbir alakası yok. Bununla ilgili yetkililere bilgi verdik ve bu sorunun giderilmesi için yetkililer ile sürekli görüşüyoruz. İtfaiyenin gelip, bizim su deposunu temizlemesi gerekiyor.” diye konuştu.
“Kokunun kaynağı çöp tesisi değil”
Kokunun kaynağının Hecinler bölgesine inşa edilen Katı Atık Ayrıştırma, İşletme ve Enerji Üretim Tesisi olduğu yönündeki iddiaları da değerlendiren Günal, “Ben kendim sudan numuneleri aldım ve analiz yapılması için laboratuvara göndereceğim. Köylüyü de musluklardan akan sudan içmemeleri için uyardım. Muhtemelen depoya, dere suyu karışmış olabilir. Yetkililer şu anda kokunun neden kaynaklandığının tespiti için ilgileniyor. Düzce Sağlık Müdürlüğü ekipleri de sudan numune alacaklar. Bu kokunun çöp tesisinden geldiğini zannetmiyorum. Yani orası ile hiçbir alakası yok. Olsa zaten bizzat ben kendim müdahale ederim.” şeklinde konuştu.
Öte yandan, Düzce Belediyesi ve İl Özel İdaresi ekiplerinin dün bölgeye giderek, Hasanlar Köyü’ne su sağlayan deposunda vatandaşlarda tedirginliğe neden olan kokunun kaynağının belirlenmesi için inceleme yaptıkları öğrenildi.