DEVA Partisi Düzce İl Teşkilatı, 5 Haziran Dünya Çevre Günü’nde soluğu Konuralp Bölgesi’nde aldı. Burada Devlet Su İşleri (DSİ) tarafından ağaç katliamı yapıldığını savunan DEVA Partisi İl Başkanı Murat Caymaz, “Deva Partisi olarak yeşil çizgilerimiz var.” diyerek düzensiz olduğunu öne sürdüğü ağaç kesimine tepki gösterdi.
Tüm dünyanın sorunu olan iklim krizine dikkat çekmek ve çevre sorunlarına karşı farkındalık oluşturmak amacıyla kutlanan Dünya Çevre Günü dolayısıyla DEVA Partisi tarafından etkinlik düzenlendi. Konuralp Tabakhane Deresi Kutçaaltı bölgesinde düzenlenen etkinliğe, partililer yoğun ilgi gösterdi.
“Çok sayıda ağacın kesildiğine tanık olduk”
Burada açıklamalarda bulunan DEVA Partisi Düzce İl Başkanı Murat Caymaz, “Devlet Su İşleri (DSİ) tarafından ihale edilen ağaçların düzensiz olarak kesildiği ve kesilen birçok ağacın dere yataklarına zarar vermeyecek şekilde hala sahada bulunduğuna üzülerek tanık olduk. Daha temiz, daha yeşil, daha yaşanabilir bir dünya için DEVA Partisi olarak ‘yeşil çizgilerimiz’ var. Nesiller arası adalete olan inancımız ilkesinden hareketle tüm insanlarımızı, yaşadığı çevreye karşı daha duyarlı olmaya davet ediyoruz. Bugün düşünmeden yok etmek uğruna kirlettiğimiz nehirlerimize ve kestiğimiz ağaçlarımıza bir gün hasret kalacağımızı lütfen aklımızdan çıkarmayalım. Unutmayalım ki; ağaçlarımız, sularımız, kısaca tüm doğamız sonraki nesillere aktarmamız için bizlere emanet olan doğal varlıklarımızdır.” diye konuştu.