hemen sonrasına) yapıştırın. Sayfa başına birden fazla Google etiketi eklemeyin.

VATANDAŞLAR KAPALI PAZAR YERİ İÇİN ISRARCI

Geçtiğimiz yıl hizmete açılan Koçyazı Mahallesindeki semt pazarı vatandaşlar tarafından yoğun ilgi görüyor.

Gündem Yayın: 16 Kasım 2023 - Perşembe - Güncelleme: 16.11.2023 13:18:00
Editör -
Okuma Süresi: 4 dk.
326 okunma
Takip EtGoogle News

 Belediye ve muhtarlığın çalışmaları hakkında düşüncelerini paylaşmak üzere Pazaryerinde tezgah açan esnaf ve Koçyazı Mahallesi sakinleri Öncü Haber mikrofonuna değerlendirmelerde  bulundu.

Koçyazı Mahallesinde yeni açılan semt pazarı mahalle sakinlerinin takdirini topluyor. Semt pazarı ile ilgili belediye ve muhtarlığa teşekkürlerini sunan esnaf ve vatandaşlar bunun yanında  bazı  isteklerini de dile getirdi. Pazaryerinin üstünün kapatılarak, kapalı Pazaryeri modeline geçmek istediklerini belirten vatandaşlar, yaklaşan kış ve soğuk hava şartları nedeniyle ürünlerin korunması ve müşteri memnuniyeti için yetkililerden çalışmalara bir an önce  başlanması için talebinde bulundu.

 

BİZİ ENDİŞELENDİREN TEK ŞEY YAKLAŞAN KIŞ

Koçyazı mahallesi pazaryerinde tezgah açan esnaflardan biri olan Mehmet Poyraz kötü hava şartlarının pazarı olumsuz  etkileyeceğini ifade ederek devam etti:

“Pazaryeri çok güzel hiçbir sıkıntımız yok. Başkanımızdan Allah razı olsun her isteğimizi yerine getiriyor. Şuan için bizi endişelendiren tek şey yaklaşmakta olan kış ve soğuk hava şartları. Muhtarımızın bu konudaki talepleri Düzce belediyesine ilettiğini biliyoruz. Pazaryerinin üstünün kapatılması hem bizim için hem de vatandaşlarımız için faydalı olur”

 

BELEDİYEMİZ SORUNLARIMIZI CİDDİYE ALIYOR

Kapalı pazaryeri modeli fikrini desteklediğini belirten pazar yeri esnafı  İsmail Geçgel şunları söyledi:

“Ancak bunu yapabilecek kişilerin ancak Düzce Ak Parti yönetimi ve yetkililerinin olduğunu düşünüyorum, çünkü Akçakoca’da ki pazaryerinde  tezgah açtığımız zaman pazaryerinin  üstünün açık olmasından  dolayı biz pazarcılar ve vatandaşlar olumsuz  etkileniyoruz. Aynı şekilde Yığılca pazaryerinde de benzer sorunlar var. Ve iki belediyenin de ilgisi ve alakası bu durum için yetersiz. Ben Düzce’nin her ilçesinde  tezgah açan biri olarak Gölyaka Belediyesi gibi Ak Parti  yönetimlerinin bu sorunları ciddiye aldığını görüyorum. Bu yüzden ancak ve ancak bu sorunlarımızı Ak Parti Yöneticileri halledebilir diye düşünüyorum.”

 

 

 

 

BEYCİLER’DE YAŞAMAMIZA RAĞMEN KOÇYAZI PAZARINA GELİYORUZ

Kapalı pazar yerinin herkese  kolaylık sağlayacağını düşünen Halil Yeşildağ :

“Beycilerde ikamet etmemize rağmen  Koçyazı ‘daki Pazar yerinden alışveriş yapıyoruz. Çünkü Beyciler’de   bir pazaryeri yok. Ve  bize yakın olan  Koçyazı  pazarına geliyoruz. Burada fiyatlar konusunda uygun ürünlere ulaşabiliyoruz. Tabi ki ucuz ürünler olduğu gibi pahalı ürünlerde var. Pazaryerinin üstünün kapatılması herkes için iyi olur. Bu proje Pazarcılara ürünlerini satarken, vatandaşlara da alışveriş yaparken oldukça kolaylık sağlar”  şeklinde konuştu.

 

 

ŞUANDA  ARKA PLANDA KALIYORUZ

Yerli üreticinin desteklenmesi gerektiğine değinen Nagehan Asar şu şekilde konuştu :

“Koçyazı Mahallesi Pazaryeri açıldığından beri burada tezgahımı açıyorum .Kendi bahçemde yetiştirdiğim sebze ürünlerini burada  satıyorum. Beklentilerimin başında tezgahımın yerini değiştirebilmek geliyor .Şuanda çok arka planda kalıyoruz ve müşteriye ulaşmamız ve müşterinin de bize ulaşması zor oluyor. Bu durum satışlarımızı kısıtlıyor. Biz üreticilerin daha fazla desketlenmesi gerektiğini düşünüyorum. Kapalı pazaryeri bizler için umut veren bir proje. Çünkü burada kışın soğukla yazın sıcakla mücadele ediyoruz .Bu projenin hayata geçirilmesi herkes için olumlu  olur şeklinde konuştu”

 

 

 

 

 

 

 

 

#
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

hemen sonrasına) yapıştırın. Sayfa başına birden fazla Google etiketi eklemeyin. hemen sonrasına) yapıştırın. Sayfa başına birden fazla Google etiketi eklemeyin.