islami sohbet müzik indir dini sohbet sohbet uwell turkce altyazili porno

KİREMİTOCAĞI MAHALLESİ CAMİİ TEMELİ DUALARLA ATILDI

Düzce’nin en büyük mahallelerinden olan Kiremitocağı Mahallesi’nin yeni cami temeli dualarla atıldı.

Gündem Yayın: 22 Kasım 2023 - Çarşamba - Güncelleme: 22.11.2023 16:06:00
Editör -
Okuma Süresi: 5 dk.
380 okunma
Takip EtGoogle News

Düzce merkeze bağlı Kiremitocağı Mahallesi yeni camiye kavuşuyor. 23 Kasım 2022 tarihinde meydana gelen 5.9’luk depremde hasar alıp yıkılan mahalle camisinin yerine yenisi hayırsever İş İnsanı Nihat Yılmaz tarafından yaptırılacak. Mahalle camiinin temel atma töreni, Düzce Valisi Selçuk Aslan’ın katılımıyla gerçekleştirildi.

23 Kasım 2022 tarihinde meydana gelen Gölyaka merkezli 5.9 şiddetindeki depremde Kiremitocağı Mahallesi Camii de hasar almıştı. Yıkım kararı verilen caminin yerine 1 yıldır yenisinin yapılmasını bekleyen halkın özlemini bir hayırsever gideriyor.

Hayırsever İş İnsanı Nihat Yılmaz tarafından yaptırılan Kiremitocağı Mahallesi Camii’nin temel atma töreni Düzce Valisi Selçuk Aslan’ın katılımıyla yapıldı.

Vali Aslan, temeli atılan caminin Düzce’ye ve Kiremitocağı Mahallesi’ne hayırlı olması dileğinde bulunarak, caminin yapımında katkısı olan İş İnsanı Yılmaz’a şükranlarını sundu.

Vali: Bu hayır için bir fırsat

Vali Selçuk Aslan, konuşmasında şu ifadeleri kullandı:

“Değerli hemşehrilerime sizin vasıtanızla seslenmek istiyorum, hepsinin malum olduğu üzere geçen sene 23 Kasım’da yaşadığımız depremde birtakım hanelerimiz, iş yerlerimiz zarar görmekle birlikte ibadethanelerimizde de zarar oluşanlar olmuştu. 25 tane camimizde orta ya da ağır hasar ortaya çıkmıştı. Bu camilerimizin 3 tanesi kamu elinde vakıflara ait olması hasebiyle Vakıflar Genel Müdürlüğümüz tarafından bir sürece başlandı. İnşallah onların restorasyonlarını yapacaklar. Geriye kalan 22 tane camimiz söz konusuydu. Bu camilerimizde bugüne kadar çok yol alamadığımız gerçekliği söz konusu. Bu vatandaşlarca zikredilince şu mesajı vermiştik, ‘Camilerimizi bugüne kadar hep inananlar olarak bizler yaptık bundan sonra da camilerimizi bizlerin yapması daha doğru olur. Çünkü bu bir hayır fırsatı. Hayırda yarışma imkanı varken bu fırsatı tepmemek gerekli.’ mesajıyla birlikte sürecimizi başlattık. 22 camimizden bugüne kadar 16’sının ruhsatı kesildi, 8’inin temeli atıldı. Bugün de hayırlı bir amaçla beraberiz 8.’sinin temelini attık. Her attığımız temelle beraber de Allah’ın hayır işlerini yolda bırakmadığını görüyoruz, onlarca insan başvuruyor ‘Biz neresini tamamlarız?’ tarzında bunlardan biri de Nihat amcamız. Nihat amcamızın Kiremitocağı Mahallesi’nde çocukluğu geçmiş, eğitim-öğretime devam ederken buradaki camimizde ibadetlerini yaptığını anımsayarak bu camiyi baştan sona yapmak arzusunu dile getirdi. Biz de daha öncesindeki hayır işlerinden de Nihat amcamızın hayırseverliğini bildiğimiz için ‘Mutlulukla’ dedik. Bugün seremonik bir temel atma törenini yaptık arkadaşlar hızlı bir şekilde sağlam bir temelini ortaya çıkarmışlar.”

“Kalan 8 caminin de temeli atılacak”

Vali Aslan sözlerini şu şekilde sürdürdü: “Devamında diğer camilerimize de motivasyonumuz var. Kalan 8’inin de temeli atılacak. Geriye kalan 6 camimizin de ufak bürokratik pürüzler söz konusu. 2 tanesi birkaç gün içerisinde açılacak gibi gözüküyor. 4 tanesi birkaç ayı alabilecek gibi. Hedefimiz bu 22 camiyi de Düzce’nin enerjisiyle ayağa kaldırmak. Ben hemşehrilerimize şu mesajı vermek istiyorum; hayırda yarışmak gerekli, başka hayırda bulunmak isteyen hemşehrilerimizin hepsi de kendi ibadethanelerimiz. Bizlere yakışır.”

“Her şeyi devletten beklememek gerekli”

Hayırsever Nihat Yılmaz ise şöyle konuştu:

“Şu anda Düzce’deyim. Hayır yapmayı çok seviyorum, hayır yaptıkça da param artıyor. Buradaki vatandaşlara şunu söylüyorum, devlet millet iş birliği yaparak her şeyi devletten beklememek gerekli. Elimizden geleni yapalım, camilerimizi okullarımızı imar edelim.’ Sakarya’da Hayri Kozakçıoğlu vardı vali. Çok büyük bir valiydi. Ben 5 tane böbrek yıkama aleti getirdim burada çok uğraştırdılar Hayri Kozakçıoğlu kaç kez Ankara’ya gitti. O zaman Milli Birlik Komitesi vardı. Bize kan kusturdular. En sonunda yaptık. 5 tane Sakarya’ya, 5 tane buraya getirdim.”

Kiremitocağı Mahallesi Muhtarı Ali Gülçatı ve mahalle sakinleri de caminin yapımını üstlenen hayırsever Nihat Yılmaz’a dua ederken, inşaatın başlaması dolayısıyla düzenlenen törende kendilerini yalnız bırakmayan Düzce Valisi Selçuk Aslan başta olmak üzere protokol üyelerine teşekkür etti.  

Vali Aslan, okunan duanın ardından caminin yapımını üstlenen Nihat Yılmaz ve törene katılan diğer protokol üyeleri ile birlikte inşaat alanına ilk betonu dökecek butona bastı.

 

 

 

 

 

 

#
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.