hemen sonrasına) yapıştırın. Sayfa başına birden fazla Google etiketi eklemeyin.

BETON SANTRALİ ZEHİR SAÇIYOR

Düzce’de bir köyde bulunan beton santralinin etrafa yaydığı dumandan rahatsız olan Hikmet Amuca isimli vatandaş, durumu kayıt altına alarak Öncü Haber WhatsApp ihbar hattına bildirdi. Santralin etrafa zehir yaydığını dile getiren Amuca, ‘Sağlığımız tehlik

Gündem Yayın: 31 Temmuz 2023 - Pazartesi - Güncelleme: 31.07.2023 13:46:00
Editör -
Okuma Süresi: 3 dk.
386 okunma
Takip EtGoogle News

Düzce Paşaormanı Köyü’nde bir firmaya ait beton santrali etrafa zehir saçarak vatandaşları tedirgin ediyor. Santralden yayılan duman köyde yaşayan vatandaşların sağlığını olumsuz etkilerken dumanın yoğunluğu görüş açısını etkileyerek, araçların geçmesini zorlaştırıyor.

Köy sakinlerinden Hikmet Amuca, 2. Etap TOKİ inşaatlarının 20 metre ilerisinde bulunan evinin yakınlarındaki bu santralin çevreye verdiği zarardan duyduğu rahatsızlığı 0 542 767 18 81 numaralı Öncü Haber WhasApp ihbar hattına bildirdi.

Beton santralinin arızalı olduğunu duyduğunu ifade eden Hikmet Amuca, santralin zehir yaydığını, etrafın duman olduğunu ve araçların buradan geçerken dörtlüleri yakarak ilerlediğini, kendi aracının da yayılan betondan zarar gördüğünü, boyasının çıktığını ve yıkandıktan sonra da camlarında lekeler kaldığını belirtti.

İl Çevre Müdürlüğünün inceleme yaptığını ancak durumla kimsenin ilgilenmediğinden şikayetçi olan köy sakini Amuca, ‘İl Çevre Müdürlüğünün nasıl bir rapor tuttuğunu merak ediyorum.’ diyerek yaşanıyor olan olumsuz durum sebebiyle herhangi bir önlem alınmadığını ifade etti.

Yoldan çıkan tozların çok kötü olduğunu, otların, sebzelerin üzerinin tozla kaplı olduğunu dile getiren Amuca “Türkiye Yüzyılı’na bu yakışıyor mu?” diyerek yetkilileri göreve çağırdı.

Belirli aralıklarla partikülleri solumak zorunda kaldıklarını belirten köy sakini Amuca, şöyle konuştu: “Kirazlı 2. Etap TOKİ inşaat alanına 20 m mesafede ikamet ediyorum. Hemen evimin dibinde kurulan beton santrali videolarda da gördüğünüz gibi zehir kusuyor. (Asbest yani kanserojen) Bu konuda herhangi bir önlem de alınmış değil. Duyduğuma göre santral arızalı imiş. Periyodik aralıklarla bu çimento partiküllerini solumak zorunda kalıyoruz. Sağlığımız tehlikede, çiçekler, hayvanlar zehirleniyor.”

Beton santralinin etrafa yaydığı dumanı kayıt altına alan köy sakini Amuca, o anları 0 542 767 18 81 numaralı Öncü Whatsapp İhbar Hattı’yla paylaştı.

 

Haber: Nisa Aydın

#
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

hemen sonrasına) yapıştırın. Sayfa başına birden fazla Google etiketi eklemeyin. hemen sonrasına) yapıştırın. Sayfa başına birden fazla Google etiketi eklemeyin.