islami sohbet müzik indir dini sohbet sohbet

YIĞILCA’DA ŞAP ALARMI

Düzce’nin Yığılca ilçesine bağlı iki köy, hayvanlarda şap hastalığı görülmesi dolayısıyla karantinaya alındı. Yığılca’ya hayvan giriş-çıkışları yasaklanırken, Hoşafoğlu ve İğneler köylerinde muhtarlıklar aracılığıyla karantina duyusu yapıldı.

Gündem Yayın: 26 Temmuz 2023 - Çarşamba - Güncelleme: 26.07.2023 16:43:00
Editör -
Okuma Süresi: 56 sn.
482 okunma
Takip EtGoogle News

Türkiye'de bilinen ve çok uzun yıllardan beri görülen bir hastalık olan şap Düzce’de yine hortladı.   Yığılca’nın Hoşafoğlu ve İğneler köylerindeki bazı büyük ve küçük baş hayvanlarda şap hastalığı tespit edildi. Tarım Müdürlüğü ekipleri 'şap' aşılaması başlatılırken, iki köy karantinaya alındı. Yığılca’ya tedbir amacıyla hayvan giriş-çıkışları yasaklandı. Hayvanlardan insanlara bulaşma riski olan şap hastalığı konusunda muhtarlıklar aracılığıyla duyuru yapıldı. Yığılca İlçe Tarım Müdürlüğü tarafından yapılan karantina açıklaması ise şöyle:

“25 Temmuz 2023 tarihi itibariyle Hoşafoglu ve İğneler köylerinde yapmış olduğumuz klinik muayene sonucunda ilçemizde şap hastalığı tespit edilmiş olup, hastalık çıkışı yapılmıştır. Bugün itibariyle Yığılca ilçesine büyükbaş ve küçükbaş giriş-çıkışı yasaklanmıştır. Karantinaya uymayan üreticilere gerekli cezai işlem uygulanacağı bilgisi verilmesi hususunda gereğini rica ederim!”

  

#
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.