İhale No: 1- Düzce ili Gümüşova İlçesi Belediye Meclisinin 07.08.2013 tarih 2013/40 ve 07.12.2011 tarih ve 2011/51 sayılı kararı ile aşağıdaki listede bilgileri mevcut taşınmazların satışı 2886 sayılı Devlet ihale Kanununun 45.nci maddesine (açık teklif usulüne) göre yapılacaktır.
2- İhale, Belediye Encümeni huzurunda 17.12.2013 Salı günü saat 14:00’de Yeni Mahalle Hürriyet Caddesi No:166 Gümüşova Belediye Başkanlığı Meclis toplantı salonunda yapılacaktır. İsteklilerin belirtilen gün ve saatte hazır bulunmaları gerekir.
3- Satılacak taşınmaz listesi;
Sıra Mahallesi Pafta Ada /Parsel Parselin Yüzölçümü(m2) Toplam % 3 geçici
No /Köyü kullanım muhammen teminat TL.
Durumu bedel TL.
1 Selamlar G25B20A 360 Ada 1 Sanayi
Köyü 2D Nolu Parsel Arsası 1.769,61 103.700,00 TL 3.111,00 TL
2 Selamlar G25B20A 357 Ada 1 Sanayi 42.479,86 2.436,220,0 73.086,60
Köyü 2A-1B Nolu Parsel Arsası 0 TL TL
4- Taşınmaz malların tahmin edilen (Muhammen) bedelleri yukarıda belirtilmiştir. Geçici teminat miktarı belirtilen arsa için bedelin %3(yüzde üç)ü kadardır. İhaleye katılmak isteyenlerin geçici teminatını 17.12.2013 Salı günü saat 13:30’a kadar banka teminat mektubu veya nakit olarak Belediyemiz veznelerine yatırmaları gerekmektedir.
5- İhaleye katılmak isteyen isteklilerden aranacak belgeler;
5.1- Kanuni ikametgâh sahibi olması.
5.2- Mevzuatı gereği kayıtlı olduğu Ticaret ve/veya Sanayi odası belgesi,
5.2.1-Gerçek kişi olması halinde ikametgâh, nüfus sureti ve T.C.kimlik nosu.
5.2.2-Tüzel kişi olması halinde tüzel kişiliğin idare merkezinin bulunduğu yer mahkemesinden veya siciline kayıtlı bulunduğu Ticaret ve Sanayi odasından veya benzeri bir makamdan ihalenin yapıldığı yıl içinde alınmış tüzel kişiliğin siciline kayıtlı olduğuna dair belge,
5.3-Teklif vermeye yetkili olduğunu gösteren imza beyannamesi veya imza sirküleri.
5.3.1-Gerçek kişi olması halinde noter tasdikli imza sirküleri vermesi.
5.3.2-Tüzel kişi olması halinde tüzel kişiliğin noter tasdikli imza sirküleri, istekliler adına vekâleten iştirak ediliyor ise istekli adına teklifte bulunacak kimselerin vekâletnameleri ile vekâleten iştirak edenin noter tasdikli imza sirküleri vermesi.
5.4- İsteklinin, ihale şartnamesini ve eklerini okuyup aynen kabul ettiğine dair beyanı.
5.5- 2886 Sayılı Devlet İhale Kanununun 6.maddesinde yazılı kimseler ile 83.maddesinde belirtilen şahıslar gerek doğrudan gerekse bir vasıta ile ihaleye giremezler. Bu yasa hükümlerini ihlal ederek ihaleye girenler arttırmaya girmiş ve ihale yapılmış bulunursa geçici teminatı, mukavele yapılmış ise mukavele fesih edilerek kati teminatı irat kaydedilir.
6- İhaleye ilişkin şartname ve ekleri, Belediyemiz Gelirler Servisinden 250,00 TL karşılığında temin edilebilir. İhaleye katılacak isteklilerin, ihale şartnamesini almaları zorunludur.
7- İhaleye katılmak için gerekli belgeleri kapsayan ihale dosyasını, 17.12.2013 Salı günü saat 14:00’e kadar ihale komisyonuna teslim etmeleri gerekmektedir.
9- Taşınmazların ihalesine ilişkin her türlü harç, pul vs. masraflar istekliye aittir.
10-İhale; kısmi teklife açık olup, ihaleye katılacak istekliler her iki parsele teklif verebilecekleri gibi tek bir parsele de teklif verebilirler.
11- Gerektiğinde ihtilafların hal mercii Düzce Mahkemeleri ve icra daireleridir.
12- İhale Komisyonu 2886 sayılı kanunun 29 uncu maddesi uyarınca, ihaleyi yapıp yapmamakta serbesttir.
13- Telgraf, faksla ve posta ile yapılan müracaatlar kabul edilmeyecektir.