hemen sonrasına) yapıştırın. Sayfa başına birden fazla Google etiketi eklemeyin.

KUSURUMUZ VAR AMA KASTIMIZ YOK

Gölyaka’da bulunan barınakta yaşandığı iddia edilen köpek ölümleriyle ilgili sosyal medya kullanıcılarının yetkililere seslenmesi üzerine harekete geçen Düzce Valiliği, konuyla ilgili soruşturma başlatıldığını bildirdi.

Gündem Yayın: 03 Ocak 2024 - Çarşamba - Güncelleme: 03.01.2024 16:15:00
Editör -
Okuma Süresi: 2 dk.
395 okunma
Takip EtGoogle News

Gölyaka’da bulunan barınakta yaşandığı iddia edilen köpek ölümleriyle ilgili sosyal medya kullanıcılarının yetkililere seslenmesi üzerine harekete geçen Düzce Valiliği, konuyla ilgili soruşturma başlatıldığını ve hayvanların güvenli bir çevrede yaşam sürmesi amacıyla ortak çalışma yürütüldüğünü duyurmuştu. Bu gelişme sonrasında söz konusu iddialara ilişkin açıklama yapan Gölyaka Belediye Başkanı Yakup Demircan, gece saatlerinde doğum yapan anne köpeğin yavrularından ikisinin telef olduğunu bildirdi.

 

 

Demircan, konuya ilişkin yaptığı açıklamada, sahipsiz hayvanlarla ilgili çalışan ekibin görevlerini en iyi şekilde yerine getirdiğini belirtti.

Sosyal medyada yer alan görüntüleri "istemedikleri durum" şeklinde niteleyen Demircan, daha önce ilçede meydana gelen selde köpek barınağındaki kulübelerin içinin çamur dolması üzerine 20 hayvanı 14 Aralık 2023'te Düzce'deki barınağa sevk ettiklerini anlattı.

“Şikayetler üzerine 20'ye yakın köpek topladık”

Demircan, 15 gündür barınağa sahipsiz hayvan almadıklarını ancak gelen şikayetler üzerine Saçmalıpınar, Bakacak, Hamamüstü ve Güzeldere köylerinden 20'ye yakın köpeği topladıklarını, il merkezindeki barınağa bırakmak üzere ilçeye getirdiklerini fakat yılbaşı tatiline girildiğinden dolayı geçici olarak burada bakmak durumunda kaldıklarını kaydetti.

“4 yavrudan ikisi öldü, 1’ne de diğer köpekler zarar verdi”

Hayvanlardan yaşlı çoban köpeğinin gebeliğinin, kilosundan dolayı fark edilemediğine işaret eden Demircan, gece gerçekleşen doğum sonrası 4 yavrudan ikisinin öldüğünü, birine de diğer köpekler tarafından zarar verildiğinden bahsetti.

“Ekibimizle gerekli hassasiyeti gösteriyoruz”

Demircan, "öldü" denilerek sosyal medyada paylaşılan beyaz renkteki köpeğin ise tedavisinin sürdüğünü ve sağlıklı durumunun iyi olduğunu bildirerek, "Ekibimizle gerekli hassasiyeti gösteriyoruz. Kedisi ve köpeği olan bir belediye başkanıyım. Bu olayda hizmette kusurumuz olmuştur ama kastımız, art niyetimiz yoktur." ifadesini kullandı.

#
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

hemen sonrasına) yapıştırın. Sayfa başına birden fazla Google etiketi eklemeyin. hemen sonrasına) yapıştırın. Sayfa başına birden fazla Google etiketi eklemeyin.