islami sohbet müzik indir dini sohbet sohbet uwell turkce altyazili porno

KETEM EKİPLERİ SAĞLIK İÇİN SAHADA

Düzce’de vatandaşlarda kanser hastalığına karşı farkındalık oluşturmak ve erken teşhisin önemine dikkat çekmek amacıyla İl Sağlık Müdürlüğü koordinasyonunda etkinlikler devam ediyor.

Gündem Yayın: 07 Kasım 2023 - Salı - Güncelleme: 07.11.2023 17:30:00
Editör -
Okuma Süresi: 2 dk.
305 okunma
Takip EtGoogle News

Bu kapsamda Halk Sağlığı Hizmetleri Başkanlığı’na bağlı Kanser Erken Teşhis ve Tarama Merkezi ekipleri sahada halkı bilinçlendiriyor. Ekipler son olarak Düzce Belediyesi tarafından Beyciler ve Çamköy mahallelerinde açılan Meslek Edindirme Kursu (BELMEK)’na devam eden kadınları tarama yöntemleri konusunda bilgilendirdi.

İl Sağlık Müdürlüğü Halk Sağlığı Hizmetleri Başkanlığı Kanser Erken Teşhis ve Tarama Merkezi ekipleri şehrin dört bir yanında çalışmalarına ara vermeden devam ediyor. “Erken teşhis hayat kurtarır” vurgusu ile vatandaşların yoğun olarak bulunduğu organizasyonlar ya da alışveriş merkezi, hastaneler gibi alanlarda stant kuran ekipler ayrıca kurumlar tarafından açılan kurslarda da kanserden korunma ve tarama yöntemlerini yerinde anlatıyor. Diğer yandan yakın zamanda İl Sağlık Müdürlüğü bünyesine katılan Kanser Tarama Tırı ile de köy köy, ilçe ilçe gezilerek, sağlık hizmeti vatandaşın ayağına götürülüyor.

Farkındalık ve bilinçlendirme faaliyetlerine, Düzce Belediyesi’nce Beyciler ve Çamköy mahallelerinde süren Meslek Edindirme Kursu (BELMEK)’ndaki kursiyerler ile bir araya gelerek devam eden KETEM ekipleri, “Kanserde erken teşhisin önemi, kanser türlerinin risk faktörleri, belirtileri, tanı ve tedavi yöntemleri, kanserden korunma yolları ve sağlıklı yaşam” başlıklar altında bilgilendirmede bulundu.

Eğitim sonrasında Gezici Kanser Tarama Aracı’nda, erken teşhis amacıyla test yaptırmak isteyen kursiyerlere smear testi uygulandı.

#
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.