islami sohbet müzik indir dini sohbet sohbet

‘BİZ ÇALIŞANIN HAKKINI KORURUZ’

Düzce Belediye Başkanı Dr. Faruk Özlü, belediye çalışanları ile iftar programında bir araya geldi.

Gündem Yayın: 01 Nisan 2024 - Pazartesi - Güncelleme: 01.04.2024 13:57:00
Editör -
Okuma Süresi: 6 dk.
98 okunma
Takip EtGoogle News

Düzce siyasetinin efsane ismi eski Milletvekili Necmi Hoşver ve Düzce Milletvekili Ayşe Keşir’in de katıldığı organizasyonda çalışanlara hitap eden Başkan Özlü, yaklaşan Ramazan Bayramı öncesinde kurum çalışanlarına müjdelerini art arda sıraladı.

 

Düzce Belediye Başkanı Dr. Faruk Özlü, Ramazan ayı dolayısıyla personeli ile iftar programında buluştu. Belediye personelinin yoğun ilgi gösterdiği buluşmada önemli konular hakkında konuşan Başkan Özlü, hem davete katılan personele teşekkür etti, hem de müjdelerini sıraladı. Düzce’deki hizmetleri ile akıllara kazınan eski Milletvekili Necmi Hoşver ile AK Parti Genel Merkez Kadın Kolları Başkanı ve Düzce Milletvekili Ayşe Keşir de Başkan Özlü’yü ve belediye çalışanlarını yalnız bırakmadı.

“BİZİM EN DEĞERLİ VARLIĞIMIZ, YATIRIMIMIZ ÇALIŞANLARIMIZ”

Düzce Belediyesi personeline verdiği önemden bahsederek başladığı konuşmasında, kurum giderlerinde birinci kalemin personel maaşlarını olduğunu belirterek, “Düzce Belediyesi’nin en değerli varlığı çalışanlarıdır. Bu her kurumda böyledir. Kurumumuzun kamyonu var, asfalt plenti var, malı var, mülkü var ama bizim en değerli yatırımımız siz çalışanlarsınız. Değer üreten, değer gören çalışanlarımız. O yüzden göreve geldikten sonra 2019 yılında ilk birkaç ay hariç maaşlarınızı, ikramiyelerinizi, sosyal dengelerinizi ve mesailerinizi zamanında ödedik. Düzce Belediyesi’nin ödeme sıralaması şu şekildedir; ilk önce çalışanların ücretleri ödenir. Bu hiç değişmez kuraldır. Bundan sonra da aynen böyle olacak” dedi.

“GELİR VE GİDERLERİMİZ BELLİDİR, ÇALIŞMAMIZI BUNA GÖRE YAPARIZ”

Kurum gelir ve gider dengesinin vazgeçilmez kural olduğunu belirten Başkan Özlü, konuşmasına şöyle devam etti: “İkincisi; biz bankalardan yatırım yapmak için kullandığımız kredilere ilişkin borçlarımızdır. Bugüne kadar hiçbir banka ile sorun yaşamadık. Kredi ödemelerimizi zamanında yapıyoruz. Bakın bazıları spekülasyon yapıyor. Belediyenin borcu var diye. Belediyenin borcu da var, alacağı da var. Bunlar boş laflar. Bütün bankalarla bizim çok saygın bir ilişkimiz var. Kamu bankalarını bırakın, özel bankalar bize kredi önerilerinde bulunuyor. Bir de bizim şirketlerle olan ilişkilerimiz var. Onların da ödemelerini zamanında yapıyoruz. Bunun dışında kalan miktarlarla da hayır yapıyoruz, fakire yoksula yardım ediyoruz. Günde 400 aileye sıcak yemek götürüyoruz. Bundan sonra da bu sistem böyle devam edecek, bundan asla taviz vermeyiz. Belediyemizin geliri ve gideri mutlaka dengeli olacak.

“BİZ ÇALIŞANIN HAKKINI KORURUZ”

Toplu İş Sözleşmeleri süreçlerinden de bahseden Başkan Özlü, ne sendikalar ne de çalışanlarla sorun yaşamadıklarını ifade ederek; “Memur-Sen ve Hak-İş sendikalarımız var. Bugüne kadar aramızda hiç itilaf olmadı. Onlar bizim bütçemize saygılılar, biz de çalışanlarımızın haklarına saygılıyız. Karşılıklı sevgi ve saygı çerçevesinde bugüne kadar hiçbir zaman aramızda anlaşmazlık olmadı. En son yaptığımız sözleşme, normal hesaplamalara göre; enflasyona göre yüzde 62,5’te bitmesi lazımdı. Diğer belediyeler ne yapıyor dedim. Ankara yüzde 70 yapmış, bizimki yüzde 71 olacak, bir puan fazla olacak dedim. Bundan sonra da bu devam edecek. Hiç kimse sizlerle aramıza nifak sokmaya kalkmasın” ifadelerini kullandı.

 

“BAYRAMDAN ÖNCE MAAŞLARINIZ HESAPLARINIZDA OLACAK”

 

Çalışanlara nasihatlerde de bulunan Başkan Özlü, işini takip eden ve çalışan personelin kendisine en yakın kişi olduğunu yineleyerek, Ramazan Bayramı öncesi müjdelerini sıraladı. Başkan Özlü; maaş, ikramiye, sosyal denge ve mesai dahil tüm ücretlerin bayram öncesine ödeneceği sözünü verdi. Personelin büyük mutlulukla karşıladığı konunun detaylarını açıklayan Başkan Dr. Faruk Özlü şöyle konuştu: “Bayram yaklaşıyor size bir müjdem var; mesaileriniz, ikramiyeleriniz, sosyal denge tazminatlarınızın hepsi bayramdan ödenecek. Bir de asıl bir mesele var. Bir müjde daha var. 15 Mayıs 2021’de asgari ücret yaklaşık 2 bin 800 TL idi, belediyemizin ortalama ücreti ise 3 bin 500 TL idi. Yine o rakamlara göre promosyon ücreti 2 bin 150 TL idi. Şu anda asgari ücret 17 Bin 2 TL. Ancak bizim belediyemizin ortalama ücreti 26 bin 500 TL, yani biz asgari ücret ödemiyoruz. O günlerde yaptığımız anlaşmanın süresi bitti ve bir banka ile yaptığımız görüşme sonucu aldığımız en yüksek teklif kişi başı promosyon 30 Bin TL olarak anlaşmayı yeniledik. Yeni durumda her birinizin hesabına 30 Bin TL banka tarafından direkt yatırılacak.”

 

AİDİYET DUYGUNUZU ARTIRIN, İŞİNİZE SAHİP ÇIKIN

 

Düzce Belediyesi çalışmalarını anlatacak en iyi kişilerin çalışan personel olduğunu anlatan Başkan Özlü, kuruma aidiyet duygusuna vurgu yaparak şunları söyledi: “Son olarak sizden bir ricam var. Bu kurumda bir aidiyet sorunu var. Düzce Belediyesi sizin, sahip çıkacaksınız. Fen İşleri bir yeri asfaltlıyor ve bunu paylaşıyor. Bu işi hiç kimse sahiplenip paylaşmıyor. Bu kurumda yapılan işler hepimizin emeği ile yapılıyor. Temizlik İşleri sabahın 5’inde işe başlıyor, bu çok önemli bir şey. Buna hep birlikte sahip çıkmamız gerekiyor. Belediye faaliyetlerine karşı yapılan haksız ithamlara karşı kurumunuzu savunun. Bu kurum, siz sahip çıkarsanız güzel işler yapar, haksızlığa uğramaz.”

 

Program, çalışanların Başkan Özlü’ye memnuniyetlerini dile getirmesi ve hep birlikte oruç açılmasının ardından sona erdi.

#
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.