islami sohbet müzik indir dini sohbet sohbet uwell turkce altyazili porno

SAHİBİNE MİKROÇİP SAYESİNDE ULAŞILDI

Düzce'nin Cumayeri ilçesinde kaybolduktan 2 gün sonra bulunan kedi, üzerindeki mikroçip sayesinde sahibine teslim edildi.

Gündem Yayın: 29 Şubat 2024 - Perşembe - Güncelleme: 29.02.2024 13:03:00
Editör -
Okuma Süresi: 2 dk.
191 okunma
Takip EtGoogle News

Cumayeri İlçe Tarım ve Orman Müdürlüğü’nde mikroçip uygulaması yapılan ‘Sufle’ ismindeki kedi bir hayvansever tarafından bulunarak müdürlüğe getirildi.

Düzc eTarım ve Orman İl Müdürlüğü’nden yapılan açıklamaya göre, ilçede yaşayan Kazım Çetin'in "Sufle" adındaki kedisi 2 gün önce kayboldu. Düzce kente merkezinde bir hayvansever tarafından bulunan "British" ırkı kedi, İl Müdürlüğüne getirildi. Kedi üzerindeki mikroçip okuyucusu görüntülenip sahibinin kimlik bilgilerine ulaşıldı.

Bu sayede evcil hayvanına kavuşan Çetin'in yaşadığı sevinç, açıklamada yer verilen ifadelerine şöyle yansıdı:

"Sufle, sokaktaki diğer kedilerden rahatsız olduğu için kaçtı. Kaybolduğundan beri çok üzüldük ve her yerde aradık. 2 günün sonunda kavuştuk. Kedimizi bulan Nagihan Turan hanıma ve bize ulaşıp teslim eden yetkililere teşekkür ederim."

Tarım ve Orman İl Müdürü Esra Uzun ise ev hayvanlarının tanımlanmasında kullanılan mikroçip uygulamasının Hayvanları Koruma Kanunu ile zorunlu hale geldiğini hatırlatarak, şunları kaydetti:

"Mikroçip uygulamasıyla Ev Hayvanı Kayıt Sistemi'ne (PETVET) hayvanın adı, pasaport numarası, türü, ırkı, cinsiyeti, rengi, doğum tarihi; sahibinin adı, bulunduğu il, ilçe, köy ve mahalle bilgileri ile acil durumda ulaşılabilecek kişi bilgileri kaydediliyor. Ayrıca aşı, sahip değişikliği, kayıp ve hayvana yapılan operasyon bilgileri de kayıt altına alınıyor. Ev hayvanları için dijital kimlik işlevi gören mikroçip teknolojisi sayesinde kaybolan hayvanların sahiplerine kolayca ulaşılıyor."

#
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.