hemen sonrasına) yapıştırın. Sayfa başına birden fazla Google etiketi eklemeyin.

KÜLTÜREL MİRAS UNSUR SAYISI YÜKSELDİ

Düzce’nin ‘Somut Olmayan Kültürel Miras Unsur’u “Çerkez Peyniri” ve “Abaza Peyniri” unsurunun eklenmesiyle 12’ye yükseldi.

Gündem Yayın: 26 Şubat 2024 - Pazartesi - Güncelleme: 26.02.2024 13:12:00
Editör -
Okuma Süresi: 2 dk.
171 okunma
Takip EtGoogle News

2023 yılında 10 olan Düzce “Somut Olmayan Kültürel Miras Unsuru” sayısı, 2024 yılında “Abaza Peyniri” ve “Çerkez Peyniri” unsurlarının envanter listesine eklenmesiyle birlikte 12’ye yükseldi.

Düzce Somut Olmayan Kültürel Miras Unsurları 2024 yılı itibariyle; Kaplan Dede Dağı Yağmur Duası, Kabartma Sanatı/Gravür, Savatlı Gümüş İşlemeciliği, Çerkez Kemençesi Yapımcılığı, Aşta ve Aşta Kesme Usulü, Efteni Gölü Efsanesi, Düzce Leperüş Oyunu, Kaldirik Otu, Melengücceği Tatlısı, Sobacılık, Çerkez Peyniri ve Abaza Peyniri oldu.

“12 unsur envanter listesinde”

“Somut Olmayan Kültürel Miras Envanter Çalışmaları”, Kültür ve Turizm Bakanlığı Araştırma ve Eğitim Genel Müdürlüğü tarafından, İl Kültür ve Turizm Müdürlükleri koordinasyonunda illerde oluşturulan “İl Tespit Komisyonları” tarafından yürütülüyor.

 

Düzce İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü’nce bu çerçevede yürütülen çalışmalar kapsamında, “Düzce Somut Olmayan Kültürel Miras İl Tespit Komisyonu”nca dosyaları hazırlanarak değerlendirilmesi amacıyla Kültür ve Turizm Bakanlığı Araştırma ve Eğitim Genel Müdürlüğüne gönderilen 12 unsur Bakanlık tarafından uygun görülerek “Envanter Listesi”nde kayıt altına alındı.

#
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

hemen sonrasına) yapıştırın. Sayfa başına birden fazla Google etiketi eklemeyin. hemen sonrasına) yapıştırın. Sayfa başına birden fazla Google etiketi eklemeyin.