hemen sonrasına) yapıştırın. Sayfa başına birden fazla Google etiketi eklemeyin.

‘GIDA İSRAFINI ÖNLEMELİYİZ’

Düzce İl Tarım ve Orman Müdürlüğü tarafından "Dünya Gıda Günü" etkinliği gerçekleştirildi.

Gündem Yayın: 17 Ekim 2023 - Salı - Güncelleme: 17.10.2023 16:38:00
Editör -
Okuma Süresi: 2 dk.
267 okunma
Takip EtGoogle News

Namık Kemal İlkokulu'nda 360 öğrencinin katıldığı etkinlikte konuşan Vali Yardımcısı Yakup Tatoğlu, gıdanın korunması ve israftan kaçınılması konularında bilgi verdi.

Tarım ve Orman İl Müdürü Esra Uzun da Dünya Gıda Günü'nün 150'den fazla ülkede çeşitli etkinliklerle kutlandığını söyledi.

Gıda israfını önlemek için ilk olarak gıda okuryazarlığını arttırmak gerektiğini vurgulayan Uzun, "Bu alışkanlığı siz sevgili öğrencilerimiz ile çocuk yaşta kazanabilirsek bizler bunu gelecek nesillere aktarmış oluruz." dedi.

Uzun, gıdanın temeli olan suya da dikkati çekerek, "Su hayattır, su gıda demektir. 'Kimseyi geride bırakma' hedefi ile somut etkileri görme zamanı. Su rezervlerini korumak istiyorsak işe tarımdan ve bir bütün olarak gıda sisteminden başlamak gerekiyor." diye konuştu.

Etkinlikte, Tarım ve Orman İl Müdürlüğü’nde görevli Gıda Mühendisi Şeyma Yıldız tarafından gıda israfı, güvenilir gıda, israftan kaçınma ve suyun önemi konularında video gösterileri ile bilgilendirme yapıldı.

Program sonunda Tarım ve Orman Bakanlığı’nın hazırladığı Dünya Gıda Günü maskotu "Cano" ile eğlenen öğrencilere çeşitli hediyeler verildi.

 

#
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

hemen sonrasına) yapıştırın. Sayfa başına birden fazla Google etiketi eklemeyin. hemen sonrasına) yapıştırın. Sayfa başına birden fazla Google etiketi eklemeyin.