hemen sonrasına) yapıştırın. Sayfa başına birden fazla Google etiketi eklemeyin.

ER: GERGİNLİKTEN YORULDUK

İYİ Parti Düzce İl Başkanı Yunus Özay Er, Öncü TV’nin ‘Kitabın Ortasından’ programında, tarihi Düzce Lisesi’nin adının tekrar okulda yaşatılması, ‘15 Temmuz’ adının ise başka bir okula verilmesi önerisinde bulundu.

Gündem Yayın: 09 Ekim 2023 - Pazartesi - Güncelleme: 09.10.2023 17:50:00
Editör -
Okuma Süresi: 4 dk.
399 okunma
Takip EtGoogle News

 Düzce Lisesi’nin kentin simgesi olduğunu ve şehirlerin simgeleri ile yaşadığını vurgulayan Er, İl Milli Eğitim Müdürü Tamer Kırbaç’ın merkeze çekilmesi ile ilgili ise “Değişimi yerinde buluyorum. Düzceliler olarak gerginlikten yorulduk.” yorumunda bulundu.

Öncü Medya Genel Yayın Yönetmeni Sadullah Ünsal’ın hazırlayıp sunduğu, birbirinden farklı konu ve konuklarıyla Düzce’nin gündemine ışık tutan “Kitabın Ortasından” programının yeni yayın döneminde ilk konuğu İYİ Parti İl Başkanı Yunus Özay Er oldu.

Öncü TV ekranları ve 100.2 Radyo Öncü ortak yayınıyla geniş kitlelere ulaşan programda Düzce eğitimi de masaya yatırıldı. İYİ Partili Er, Düzce 15 Temmuz Şehitler Anadolu Lisesi’nin adının tekrar “Düzce Lisesi” olarak değiştirilmesi kararından ulusal bazda gelen tepkiler nedeniyle geri dönülmesini ve İl Milli Eğitim Müdürü Tamer Kırbaç’ın merkeze alınması kararını değerlendirdi.

“Millî eğitim müdürünün değişimini yerinde buluyorum”

2 yılı aşkın süre Düzce’de görev yapan İl Mili Eğitim Müdürü Tamer Kırbaç’ın merkeze alınması ile ilgili kararı yerinde bulduğunu dile getiren Er, “Eski Millî Eğitim Müdürü Tamer Kırbaç’ı önceden eleştirmeye başlamış bir insanım dolayısıyla eski millî eğitim müdürünün sadece bu olayla alakalı değil ama çalışma tarzını doğru bulmuyorum. Görevden alınmış yerine yeni millî eğitim müdürü geliyormuş ona da başarılar diliyorum. Tamer beyin enteresan bir çalışma tarzı vardı, halkla inatlaşılmıyor, halkın sesli ve sessiz ortaya koyduğu tepkiler sonrasında çaresiz kalıyorsunuz dolayısıyla millî eğitim müdürünün değişimini yerinde buluyorum. Düzceliler olarak gerginlikten yorulduk. Gerginliğe hizmet eden kim varsa bu ilden görev ve yetki alanı bazında uzaklaşması lazım.” diye konuştu.

“Düzce Lisesi Düzce’nin simgesi”

Düzce Lisesi’nin kentin simgesi olduğunun altını çizen Er, “İllerin simgesi olduğuna inanan birisiyim. Cumhuriyet tarihinin en önemli kırılma noktalarından birisidir 15 Temmuz. Cumhuriyet tarihinde hiç görülmemiş yapıdaki bir terör örgütünün bir anlamda yapmaya çalıştığı yönetimi ele geçirme çabasına karşı toplumun gösterdiği bir reaksiyondur. Cumhuriyet tarihimizde de önemli bir yeri var. 15 Temmuz isminin ilde kullanılmasından da mutluyuz. İlde birçok okul, anıt var, ismi geçiyor parklara, okullara veriliyor umarım devam edilir. Çünkü 15 Temmuz şehitleri, 15 Temmuz’un gazileri önemli bedeller ödemişlerdir, bunun vatandaşa unutturulmaması için isimlerin verilmeye devam etmesi gerekli ama Düzce Lisesi bu ilin simgesidir. İl de simgeleriyle yaşar, keşke Düzce Lisesi olarak kalmaya devam etseydi. Mezunlar da zamanını geçiren öğrenciler de bu anıyı akıllarında taze tutmaya devam etseydi.” dedi.

“Düzce’nin ulusal basına böyle düşmesinden hoşnut değilim”

Lisenin ismi ile ilgili süren tartışma ve çözümsüzlüğe atıfta bulunarak sözlerine devam eden Er, şu ifadeleri kullandı:

“O da çözümü son derece kolay olan bir konu. Çoğu zaman olduğu gibi Düzce’de çözümü son derece kolay olan konular zor olup ulusal basına kadar düşüyor, Düzce’nin ulusal basına böyle düşmesinden de hoşnut değilim. Ben önce 15 Temmuz ismini başka bir okula verirdim sonra Düzce Lisesi olarak okulun ismini değiştirirdim. Bu hâliyle isim kaldırılmış gibi lanse edildi. Toplumun da bu konuda hassas olması çok normal, ülkemiz için çok önemli bir kırılmadır 15 Temmuz. Orada bir stratejik yanlış yapıldığını olayın da bu hale geldiğini düşünüyorum. Umarım Düzce Lisesi ismiyle müsemma yaşatılmaya devam eder.”   

#
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

hemen sonrasına) yapıştırın. Sayfa başına birden fazla Google etiketi eklemeyin. hemen sonrasına) yapıştırın. Sayfa başına birden fazla Google etiketi eklemeyin.