hemen sonrasına) yapıştırın. Sayfa başına birden fazla Google etiketi eklemeyin.

SİS BAŞLADI, DİĞER TEHDİT KAPIDA

Düzce’de havaların soğuması ile birlikte sisli günler başladı. Diğer yandan ısınma amaçlı kömür kullanımının artması ile birlikte kirli havanın etkili olacağı günler de kapıya dayandı.

Gündem Yayın: 05 Ekim 2023 - Perşembe - Güncelleme: 05.10.2023 16:30:00
Editör -
Okuma Süresi: 2 dk.
341 okunma
Takip EtGoogle News

Düzce’de her sonbahar ve kış döneminde şehri kaplayan gri tabaka havanın giderek soğuduğu şu günlerde kendisini göstermeye başladı. Günlük hayatı olumsuz etkileyen ve özellikle sürücülere zor anlar yaşatan sise yakın zamanda katılacak kirli hava ile birlikte yine sokakta yürünmez günler baş gösterecek.

Yılın 365 günü kirli havanın etkili olduğu akademik araştırmayla ortaya konan Düzce’de ısınma amaçlı kömür kullanımı, şehrin coğrafik yapısı, Ankara-İstanbul gibi iki metropolün arasında bulunması nedeniyle trafik yoğunluğu ve artan sanayi gibi etkenler kasım ve şubat aylarını kapsayan dönemde solunmaz havaya davetiye çıkartıyor.

Halk sağlığı göz önüne alınarak kaliteli havanın hakim olması noktasında en öncelikli adımın yapılacak düzenleme ile birlikte köylere de doğalgaz verilmesi olduğu biliniyor. Bu doğrultuda siyasilerin Türkiye’nin en kirli havasına sahip Düzce için Ankara’da bastırması önem taşıyor.

Aynı zamanda sisin de kirli havayla karışması sorunu katlıyor.

Şu günlerde sabah saatlerinde Anadolu Otoyolu'nun Düzce geçişinde etkili olan sis, görüş mesafesini azaltıyor.

Bu sabah otoyolun Büyük ve Küçük Melen, Bataklı Çiftlik, Turaplar, Otluoğlu, Hacıahmetler, Hatıplar, Hocaoğlu, Beyköy ve Kaynaşlı gişeleri mevkilerinde sis etkili oldu.

Görüş mesafesinin azaldığı bölgede polis, jandarma ve Karayolları ekipleri, sürücüleri aşırı hız ve yakın takip yapmamaları konusunda uyardı.

Sis, kent merkezinde de etkisini gösterdi. Kent üzerine çöken sis tabakası, dronla görüntülendi.  

#
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

hemen sonrasına) yapıştırın. Sayfa başına birden fazla Google etiketi eklemeyin. hemen sonrasına) yapıştırın. Sayfa başına birden fazla Google etiketi eklemeyin.