islami sohbet müzik indir dini sohbet sohbet uwell turkce altyazili porno

FİTNECİLİĞİNİZİ BAŞKA KAPIDA YAPIN!

Düzce bir kez daha kendini ‘akil’ görüp algıyla beslenen kesimler yüzünden kısır bir çekişmenin içine sürüklendi.

Gündem Yayın: 28 Eylül 2023 - Perşembe - Güncelleme: 28.09.2023 16:09:00
Editör -
Okuma Süresi: 10 dk.
381 okunma
Takip EtGoogle News

 Bir asır boyunca Türkiye’de önemli görevler üstlenen binlerce öğrenci yetiştiren ve şehrin tarihine ayna tutan ‘Düzce Lisesi’ adı üzerinden yürütülen kara propaganda amacına ulaşamadı. Esnafından iş insanına, öğrencisinden mezununa, bürokratından siyasetçisine toplumun büyük kesimi, sosyal medya üzerinde tek yürek olup, artık şehrin simgesi kabul edilen ‘Düzce Lisesi’ tabelası ile vatanseverliği kıyaslamaya kalkanlara had bildirdi. Vatan için canını veren 15 Temmuz şehitlerine duyulan minnetin hiçbir şeyle ölçülemeyeceğine vurgu yapan binlerce Düzceli, kötü emel peşinde koşanları kınayıp Düzce Valisi Selçuk Aslan’a sahip çıktı.

 

 

Şehitlik gibi kutsal bir mertebeyi kullanmaya kalkarak, halkı birbirine kırdırmayı amaç edinen kaosla beslenen kesimlere gereken cevabı yine Düzceliler birlik olarak verdi.

Bilindiği gibi Düzce Lisesi mezunlarının talebi ile Düzce 15 Temmuz Şehitleri Anadolu Lisesi’nin adının “Düzce Lisesi” olarak değiştirilmesi kararından, sosyal medyada yürütülen kara propaganda nedeniyle geri adım atılmıştı. Düzce Lisesi’nin eski adına kavuşmasını isteyen Düzceliler, sosyal medya üzerinden ses yükseltti. 15 Temmuz Şehitler Anadolu Lisesi’nin adının Metek TOKİ’de bulunan ortaokula verildiğine dikkat çeken sosyal medya kullanıcıları, “Düzce Lisesi’nin adı yaşatılmalı.” yorumlarında birleşti. Ayrıca Düzce Valisi Selçuk Aslan’a karşı oluşturulmak istenen algıyı şiddetle kınadı.

İşte o paylaşımlar:

“Darbe akşamı ilk sokağa inen Düzce halkıdır”

Aslıhan Atik: Düzceliler’in isteği üzerine geri iade edilen Düzce'nin adının korunduğu tek okul Düzce Lisesi üzerinden 15 Temmuz hesabı yapan zihniyet bir ötede oynayın.  Darbe akşamı sokağa ilk inen il olma özelliği taşıyan Düzce'ye sizin yakıştırmaya çalıştığınız o yafta tutmaz. Düzceliler’in talebini dikkate alan ve onların istekleri doğrultusunda Düzceliler’in lisesinin ismini Düzceliler’e iade eden Sayın Valimiz Selçuk Aslan'a da tüm Düzce adına binlerce kez teşekkürü borç biliriz ve Sayın Valimizi, siz kendini bilmezlere yem etmeyeceğimizi de net bir şekilde ifade ederiz. Fitneciliğinizi başka kapıda yapın.

“Açın başka bir lise adına istediğinizi verin”

Selim Atay: Düzce Lisesi, Düzce Lisesi’dir. Açın başka bir lise adına istediğinizi verin.

“Bütün çocukların hatıraları var orada”

Yüksel Örnek: Üç tane çocuk büyüttüm. Üçü de Düzce Lisesi çıkışlı. En büyük çocuğum 60 yaşında, bu Düzce lisesi ismini nasıl değiştirirler, bütün çocukların hatıraları var orada.

“Ülkenin hassasiyetlerini sömürerek ekmek kazanmaya bir son verin artık”

Kaan Engin Özaydemir: Ülkenin hassasiyetlerini sömürerek ekmek kazanmaya bir son verin artık. Bana göre de doğru yapılmış bir isim değişikliğinden bir sürü senaryo uydurmayın! 15 Temmuz’da halkımızın ortaya koyduğu fedakarlığı yaşatmanın yolu, yerel kültürü de yok ederek her yere aynı isimler vermekle olmaz.

Semih Sarıkoyun: Benim canım okulum, Düzce Lisesi

İbrahim Hoşbaş: Depremden sonra sadece ismi kaldıydı onu da halka sormadan değiştirerek yanlış yapmışlardı doğru olan yapıldı. Bırakın bu konuyu Düzceliler tartışsın lütfen

Ma 92: Her yere 15 Temmuz adını verdiniz adres tarifi veremiyoruz artık. Adres tarif ederken tamam ama hangisi diye soruyor millet. Her yere aynı adı verirseniz insanlar artık görmezden gelir değerini yitirir.

Bozyurt: Çok doğru bir kararİ vali beyi tebrik ettim

Ziya Aykut Baltacı: Doğrusu da bu zaten. Öyle saçmalıklar var ki bir ilimizde 15 Temmuz şehidinin ismi ülkenin kurucu önderi Atatürk'ün isminin verildiği yerlerden fazla yere verilmiş. Atatürk'ün ismini her yere veren 12 Eylül yönetimini eleştirirken aynısını yapmanın izahını nasıl yaparsınız?

Yılmaz Bakkaloğlu: Orası 70 yıllık Düzce Lisesi idi… Bazı şeyleri çok abartmadan, bir yörenin kültürünü değiştirmeden yapmalıyız.

“Düzce Valisi Selçuk Aslan’ın yanındayız”

TSO Başkanı Erdoğan Bıyık: Geçtiğimiz gün gündeme gelen Düzce Temmuz Şehitleri Anadolu Lisesi isminin, Düzce Lisesi Mezunları ve kamuoyunun talepleri üzerine Düzce Valiliği oluru ile Düzce Lisesi olarak değiştirilmesi üzerine çıkan spekülatif haberler dolayısıyla Düzce Valisi Selçuk Aslan üzerinde hak etmediği bir kamuoyu baskısı oluşmuş, 15 Temmuz Şehitleri Anadolu Lisesi ismi geri getirilmişti. Düzce Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Erdoğan Bıyık, konuyla ilgili yapmış olduğu açıklamada Düzce Valisi Selçuk Aslan’ın tüm milli değerlere sahip çıkan, vatansever olduğunu, 15 Temmuz Şehitlerinin anısını yaşatmaya devam etmek üzere başka bir okula daha aynı ismin verildiğine işaret ederek, “Sayın Valimiz Düzce kamuoyundan gelen 100 yıllık Düzce Lisesi isminin yaşatılması talebine istinaden, Metek TOKİ konutlarında yer alan Mehmet Akif Ortaokulu’nun adını Düzce 15 Temmuz Şehitleri Ortaokulu olarak değiştirmiş, kamuoyu beklentilerine uygun olarak da 15 Temmuz Şehitleri Anadolu Lisesi’nin adını da Düzce Lisesi olarak değiştirilmesi hususunda uygunluk vermiştir. Bu yapılan değişim, asla çeşitli sosyal medyalarda gündeme geldiği gibi 15 Temmuz şehitlerine saygısızlık amacıyla yapılmamış, Düzce halkının talepleri değerlendirilmiştir. Çeşitli sosyal medya organlarında hakkında haksızca linç kampanyası yürütülen Sayın Valimizin yanında olduğumuzu beyan etme gereği hasıl olmuştur. Milli duygularına ve bu konulardaki hassasiyetine şahitlik ettiğimiz Sayın Valimiz Selçuk Aslan’ın daima yanında olduğumuzu ve sosyal medyada yansıtılan abartılı söylemlerin gerçeği yansıtmadığını beyan ediyoruz” ifadelerini kullandı.

“Tüm hemşehrilerimi bu kara propaganda çalışmasına karşı sayın Vali’mizi desteklemeye davet ediyorum”

TSO Meclis Başkanı Tanju Acar: Düzce’mizin tarihi hafızasının kıymetlerinden Düzce Lisesi’nin isminin iade edilmesi hemşehrilerimizi ziyadesiyle mutlu etmiştir. Sn. Valimiz Selçuk Aslan’ın bu hususta vermiş olduğu karar, bazı odakları rahatsız etmiş olmalı ki, bu durumu fırsata çevirip huzur bozmak ve ilgi çekmek üzerine çalışmalar başlatılmıştır. 15 Temmuz’un acı hatırası, hepimizin hafızasındaki yerini ve önemini korumaktadır ve güzel şehrimizin caddelerinde de var olmaktadır.  Zira ilgili hususta 15 Temmuz ismine karşı bir itiraz söz konusu değildir. Şahsım olarak Sayın Valimiz Selçuk Aslan’ın yanında olduğumu paylaşmaktan onur duyarım. Tüm hemşehrilerimi bu kara propaganda çalışmasına karşı Sn. Vali’mizi desteklemeye davet ediyorum.

“15 Temmuz’da bizim, Düzce Lisesi de bizim”

MHP İl Başkanı İlhami Caboğlu: 15 Temmuz da bizim Düzce Lisesi de bizim… Hain FETÖ kalkışmasında Düzce halkının amasız, fakatsız devletine ve milletine sahip çıkması bilinen bir gerçektir. Bu sürecin en büyük tanığı Milliyetçi hareket Partisi’dir. Düzce’mizin tarihi ve kültürel dokusunu muhafaza etmek hepimizin ortak gayesidir. Şehir gelenektir, şehir gelecektir. Geleneklerini ve şehrin simgelerini geleceğe yansıtamayan toplulukların, kültürel erozyona uğramaları kaçınılmazdır. Bir şehrin kimliğini tanımlayan en önemli unsurlardan biri şehrin tarihi hafızasıdır. Doğduğumuz ve yaşadığımız şehre duyduğumuz aidiyet unsurlarının toplamı, şehir kimliği kavramının büyük bir parçasıdır. Düzce Lisesi şehrimizin en önemli tarihi hafızalarından biridir. Halkımızın beklentileri doğrultusunda Sayın Valimiz Selçuk Arslan, Düzce Lisesi adına sahip çıkarken destanlaşmış 15 Temmuz adını da Düzce'mizin en büyük ortaokuluna vererek yaşatmıştır. Hem şehrimizin değerlerine sahip çıkarken hem de milletimizin kahramanlık gösterdiği 15 Temmuz destanımıza da sahip çıkmıştır. Sayın Valimizin 2001 yılında kaymakam adayı olarak başladığı tarihten bu güne kadar vatan millet hassasiyeti ön planda olmuş ve yapmış olduğu çalışmalar tarafımızca bilinmektedir. 15 Temmuz gibi hassas konularda gösterilecek zafiyet durumlarına en sert tepkinin Milliyetçi hareket partisi tarafından verileceği herkesçe bilinmektedir. Bu konu üzerinden sosyal medyada farklı hesaplarla koparılan yaygara, fitne fesat çıkarma amacında olup bunu hedefleyenler gayelerine ulaşamayacaktır. Sayın Valimiz Selçuk Aslan’ın her daim yanındayız.

“Karardan geri dönülmesini doğru bulmuyorum”

Hürriyetçi Eğitim Sen Başkanı İsmail Şişman: Sözlerime, 15 Temmuz hain darbe girişimini lanetleyerek başlamak istiyorum. Düzcemiz’in en köklü okulu olan Düzce Lisesinin isim değişikliği birkaç kendini bilmez, Düzcelilik kültüründen nasibini almamış yüzünden yılan hikayesine döndü. "15 Temmuz Şehitleri" ismi bir başka güzide Okulumuzda yaşatılarak, Düzce Lisesi adının yeniden bu okula verilmesini sağlayan Düzce Valimiz Sayın Selçuk Aslan'ı yürekten kutluyorum. Sosyal ve toplumsal baskı neticesinde bu karardan dönülmesini doğru bulmuyorum. Sayın Valimizin konuyu değerlendirerek Düzcelilerin beklentileri doğrultusunda en en doğru kararı vereceğine güvenimiz tamdır. Düzce Lisesi adının yeniden kullanılması yönünde vereceği kararda Sayın Valimizin yanında olduğumuzu açıkça ilan ediyorum.

 

#
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.