islami sohbet müzik indir dini sohbet sohbet

DÜZCE’DE DENETİM ÜSTÜNE DENETİM

Düzce’de 21 Ağustos-8 Eylül tarihleri arasında lokanta, restoran, kafe ve otel gibi toplu tüketim yerlerine yönelik eş zamanlı olarak gerçekleştirilen denetimin ardından şimdi de kasap ve şarküteriler ile bakkal, market ve büfe gibi gıda satışı yapılan...

Gündem Yayın: 14 Eylül 2023 - Perşembe - Güncelleme: 14.09.2023 13:37:00
Editör -
Okuma Süresi: 4 dk.
350 okunma
Takip EtGoogle News

Düzce’de 21 Ağustos-8 Eylül tarihleri arasında lokanta, restoran, kafe ve otel gibi toplu tüketim yerlerine yönelik eş zamanlı olarak gerçekleştirilen denetimin ardından şimdi de kasap ve şarküteriler ile bakkal, market ve büfe gibi gıda satışı yapılan yerler 3 hafta süreyle eş zamanlı olarak denetlenecek.Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı, lokanta, restoran, kafe ve otel gibi toplu tüketim yerlerine yönelik 21 Ağustos-8 Eylül tarihlerinde 81 ilde eş zamanlı olarak 54 bin 776 denetim yapıldığını, bu denetimler sırasında 245 adet idari yaptırım uygulandığını açıkladı. Bakan Yumaklı ayrıca, 13 Eylül’den itibaren kasap ve şarküteriler ile bakkal, market ve büfe gibi gıda satışı yapılan iş yerlerine yönelik Türkiye genelinde üç hafta sürecek eş zamanlı denetimlerin başladığını duyurdu.

Tarım ve Orman Bakanı Yumaklı yaptığı yazılı açıklamada, vatandaşlara güvenilir gıda temin etmek amacıyla çalışmalarını tarladan sofraya kadar her aşamada kararlılıkla sürdürdüklerini bildirdi.

Bu kapsamda, rutin denetimlerin yanı sıra farkındalığın artırılmasına yönelik gıda denetimlerinin yoğunlaştırılmasına ilişkin 81 İl Tarım ve Orman Müdürlüğü’nün talimatlandırıldığını anımsatan Yumaklı, lokanta, restoran, kafe ve otel gibi toplu gıda tüketimi yapılan iş yerlerinin 21 Ağustos-8 Eylül 2023 tarihleri arasında Türkiye genelinde eşzamanlı olarak denetlendiğini belirtti.

Bu denetimlerde, 7 binin üzerinde Bakanlık kontrol görevlisinin teknik, hijyenik ve muhafaza koşullarına uygunluk denetimi yaptığını vurgulayan Yumaklı, 3 haftalık süre boyunca 54 bin 776denetim gerçekleştirildiğini, 245 adet idari yaptırım uygulandığını açıkladı.

“KASAP VE ŞARKÜTERİ DENETİMLERİ BAŞLADI"

Halk sağlığının korunması açısından kasap ve şarküteriler ile bakkal, market, büfe gibi gıda satış yerlerinin de üretim ve satış için gerekli şartları taşımasının büyük önem taşıdığının altını çizen Yumaklı, bu iş yerlerine yönelik olarak da 13 Eylül'den itibaren 29 Eylül'e kadar sürecek eş zamanlı denetimler gerçekleştirileceğini duyurdu.

Bakan Yumaklı, 3 hafta süresince özellikle muhafaza ve hijyen koşulları açısından önem arz eden gıdalarının satışının yapıldığı kasap ve şarküteriler ile bakkal, market, büfe gibi işletmelerin kayıt altına alınıp alınmadığı, izlenebilirlik şartlarını sağlayıp sağlamadığı, asgari teknik, hijyenik ve muhafaza koşullarına uyulup uyulmadığı yönünden denetleneceğini bildirdi.

Türkiye genelinde 81 ilde eş zamanlı yapılacak bu denetimlerde, 7 bin 628 bakanlık kontrol görevlisinin iş başında olacağını belirten Yumaklı, “Bugüne kadar olduğu gibi bundan sonra da güvenilir olmayan gıdanın vatandaşlarımızın tüketimine sunulmasına izin vermeyeceğiz. Buna tevessül edenlere göz açtırmayacağız, yasalar çerçevesinde gerekli yaptırımları uygulamaya devam edeceğiz. Farkındalığın artırılmasına yönelik değişik alanlarda belirli periyotlarda bu denetimlerimizi sürdüreceğiz. Bunun yanında Gıda ve Kontrol Genel Müdürlüğü’müz tarafından rutin denetimlerimiz yıl boyu aralıksız devam edecek." ifadelerini kullandı.

Bakan Yumaklı, gıda imalatı ve satış yerlerinde gerekli kurallara uyarak halk sağlığını gözeten işletmelere de ayrıca teşekkür etti.

 

 

 

#
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.