hemen sonrasına) yapıştırın. Sayfa başına birden fazla Google etiketi eklemeyin.

ÇİFTÇİLERİMİZE MODERN TARIMI ÖĞRETECEĞİZ

Düzce Belediye Başkanı Dr. Faruk Özlü, kenti ziyaret eden Tarım ve Orman Bakanlığı Müşaviri Zehra Eren ile birlikte Tarım Akademisi alanında gerçekleştirilen mısır hasadına katıldı.

Gündem Yayın: 31 Ekim 2023 - Salı - Güncelleme: 31.10.2023 17:08:00
Editör -
Okuma Süresi: 2 dk.
314 okunma
Takip EtGoogle News

Başkan Özlü, burada yaptığı açıklamada, “Çiftçimize, tarımla uğraşanlara modern tarım tekniklerini anlatmak, öğretmek istiyoruz.” açıklamasında bulundu.

Düzce Belediyesi’nin tarımı canlandırmak, atıl durumdaki tarım arazilerini yeniden hayata geçirerek ekonomiye katmak için girişimlerine devam ettiği bildirildi.

Bu kapsamda Düzce Belediye Başkanı Dr. Faruk Özlü’nün girişimleriyle eski adı FÜPAŞ olan arazinin geçen yıl Tarım Bakanlığı’ndan Düzce Belediyesi’ne geçerek Tarım Akademisi ismiyle faaliyetlerine devam ettiği ve söz konusu arazide mısır hasadı yapıldığı kaydedildi.

Tarım ve Orman Bakanlığı Müşaviri Zehra Eren ve Düzce Tarım ve Orman İl Müdürü Esra Uzun’un da bulunduğu mısır hasadında tarım akademisinin öneminden bahsettiği aktarılan açıklamada Başkan Özlü’nün şu görüşlerine yer verildi: “Geçen yıl arazinin boş kalmaması için mısır ekmiştik. Şimdi mısır hasadını yapıyoruz. Bol ve bereketli bir hasadımız var. Aynı zamanda marul ekiyoruz. Burada daha önce bilindiği üzere tıbbi aromatik bitkiler yetiştirdik. Bunlardan yağ üretiyoruz. Yaklaşık 66 çeşit ürüne ulaştık. Bunları da Türkiye’nin önemli pazarlama firmalarının envanterinde pazarlıyoruz. Aynı şekilde belediye şirketimiz BelTur’un tesislerinde de bunları satışa sunuyoruz.”  

Ayrıca arazinin, tarım tekniklerinin öğretildiği ve uygulandığı bir merkez olacağını vurgulayan Özlü, “Biz burada çiftçimize, tarımla uğraşanlara modern tarım tekniklerini anlatmak, öğretmek istiyoruz.” ifadesini kullandı.

 


 

#
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

hemen sonrasına) yapıştırın. Sayfa başına birden fazla Google etiketi eklemeyin. hemen sonrasına) yapıştırın. Sayfa başına birden fazla Google etiketi eklemeyin.