islami sohbet müzik indir dini sohbet sohbet uwell turkce altyazili porno

TÜRKİYE’YE ÖRNEK PROJE: ‘RİSKLİ GEBE TAKİP’

Düzce’de anne adaylarının doğuma ve anneliğe en iyi şekilde hazırlanması için Düzce İl Sağlık Müdürlüğü’ne bağlı Sağlıklı Yaşam Merkezi bünyesinde kurulan Gebe Sınıfı’na ilgi günden güne artıyor.

Gündem Yayın: 23 Kasım 2023 - Perşembe - Güncelleme: 23.11.2023 17:45:00
Editör -
Okuma Süresi: 4 dk.
349 okunma
Takip EtGoogle News

Öncü Haber, hamilelik ve doğum sonrasında annelerin öğrenmesi gereken tüm bilgilerin verildiği Gebe Sınıfı’na konuk oldu. Gebelere yönelik yürütülen adımları yerinde gözlemleyen Öncü Haber ekibi, eğitmen Ebe Meliha Şanal’a mikrofon uzattı. Şanal, doğum öncesi ve sonrasında, her zaman anne adaylarının yanında olduklarını belirtirken, Düzce’de Türkiye’de bir ilk olarak Riskli Gebe Takip Projesi’nin hayata geçirildiğini söyledi.

Düzce İl Sağlık Müdürü Dr. Yasin Yılmaz’ın girişimleri ile Sağlıklı Yaşam Merkezi’nde anne adayları için Gebe Bilgilendirme Sınıfı kuruldu. Bu sınıfta uzmanlar tarafından, anne adaylarına doğum öncesi ve sonrasında yapılması gerekenler, sağlık bebek yetiştirmek gibi bilgiler anlatılıyor.

 Riskli Gebe Takip Projesi ilk kez Düzce’de hayata geçirildi

Öncü Haber ekibi Gebe Bilgilendirme Sınıfı’nda verilen eğitimleri yerinde gözlemledi. Eğitmen Ebe Meliha Şanal, doğum öncesinde ve sonrasında anne adaylarına destek verdiklerini ifade etti. Sağlıklı nesiller yetiştirmek için Gebelik Bilgilendirme Sınıfı’nın önemine dikkat çeken Şanal, Düzce’de Türkiye’de bir ilk olarak İl Sağlık Müdürlüğü öncülüğünde Riskli Gebe Takip Projesi’nin hayata geçirildiğini söyledi.

''Şu ana kadar 200’ün üzerinde gebemize ulaştık''

Şanal, “Riskli Gebe Takip Projesi’ni takip etmekteyim. Projeyi 17 aydır takip ediyorum. Proje Düzce İl Halk Müdürlüğü’nün kendi projesi. Bakanlığın en iyi uygulama örnekleri arasına da girdi. Risk taşıyan gebelere, kendi geliştirdiğimiz aplikasyon sayesinde uzaktan takip ediyoruz. Uygulama içerisinde acil yardım butonumuz var. Anne adayının başına bir şey geldiğinde tek başınaysa butona basarak bize yardıma ihtiyacı olduğunu söylüyor. Bizler de ona geri dönüş sağlıyoruz. Gebelikle ilgili tansiyonu ya da diyabeti var diyelim bunları uygulamaya giriyor. Eğer oradaki veri yüksekse sistem bize uyarı veriyor. Biz de gebeyle kontak sağlıyoruz. Şu ana kadar 200’ün üzerinde gebemize ulaştık. Artık meyvelerini alıyoruz.” diye konuştu. 

''Diğer illere de örnek olmasını istiyoruz''

Gebelik Bilgilendirme Sınıfı’nın diğer illere de örnek olmasını istediklerini dile getiren Şanal, “Annelerimiz artık doğum yapıyorlar, bebeklerinin fotoğraflarını bizimle paylaşıyorlar. Bazen tanışmaya geliyorlar. Gerçekten güzel gidiyor. Bundan faydalanmak için il merkezinde oturmalarına da gerek yok. Yığılca’nın köyünde de gebemiz var. Akçakoca’da da gebemiz var. Bizim hedefimiz tüm Türkiye’de uygulanmasını sağlamak. Tüm elimizden geleni yapmaya çalışıyoruz. Diğer illere de örnek olmasını istiyoruz. Bir nevi gebe takibinde dijitalleşmiş olduk. Annelerimiz de çok memnun. Ayrıca WhatsApp grubu kurdum. Oradan her gün bir bilgi notu atıyoruz. Ekstra bilgileri atıyorum. Bir nevi gelemeyen annelerimiz için uzaktan gebe okulu yapmış oluyoruz.” şeklinde konuştu.

''Her türlü eğitimi alıyoruz burada''

Anne adayı Hanife Aygün ise Gebe Bilgilendirme Sınıfı’nda kendilerini önemli bilgiler verildiğinin altını çizerek, '' 16 haftalık hamileyim buraya arkadaşlarım vesilesi ile kayıt oldum. Her türlü eğitimi alıyoruz burada. Doğumla alakalı çoğu şeyi öğrendim burada daha önce stresliydim ama derslerden sonra  öğrendikçe stresim geçti.” açıklamalarında bulundu.

#
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.