islami sohbet müzik indir dini sohbet sohbet

‘İSİMLER DEĞİL, DÜZCE KAZANSIN!’

Öncü Medya Genel Yayın Yönetmeni Sadullah Ünsal, gündeme yön veren ‘Yorumluyorum’ programında yerel seçimlerin en önemli virajı olan aday belirleme sürecini Düzce ölçeğinde masaya yatırdı.

Gündem Yayın: 23 Ekim 2023 - Pazartesi - Güncelleme: 23.10.2023 16:25:00
Editör -
Okuma Süresi: 5 dk.
438 okunma
Takip EtGoogle News

Milli Görüş kökenli Düzce eski Belediye Başkanı Mehmet Keleş’in İYİ Parti saflarından aday gösterildiğini anımsatan Ünsal, AK Parti’nin ‘Neden aday kaybediyoruz?’ sorusunu kendisine yöneltmesi gerektiğini savundu. MHP’den sonra 2019 Yerel Seçimleri’nde İYİ Parti’den seçim yarışına giren ancak kaybeden Ömer Küçük’ün o dönem rakibi ve seçimin kazananı olan Faruk Özlü’yü destekleme kararı aldığını ve adaylık yarışına girmeyeceğini açıkladı. Ünsal’ın bir de halka çağrısı vardı. Memleketin daha iyi gelişmesi ve kalkınması adına, “İsimler kazanmasın, Düzce kazansın.” çağrısı yaptı.

31 Mart 2024 tarihinde Türkiye bu kez belediye başkanları, mahalli idareler ve muhtarlar için sandık başına gidecek.

Siyasi partilerin seçim hazırlıklarına odaklandığı şu günlerde birçok aday adayı ismi gündeme gelirken, Düzce’de ilk başkan adaylarını açıklayan İYİ Parti oldu. İYİ Parti Lideri Meral Akşener’in icraatları ve söylemleri ile hafızalara kazınan yerel yöneticilerden olan Mehmet Keleş’in kolunu Düzce Belediye Başkan Adayı olarak kaldırması kamuoyunda büyük ses getirdi. Yaklaşık 2 dönem AK Parti bünyesinde belediye başkanlığı yapan, son genel seçimlerde şansını MHP’de deneyen Keleş’in Cumhur İttifakı’ndan yüz bulamaması üzerine İYİ Parti ile el sıkışması tartışmaları da beraberinde getirdi.

Bu konuyu kendisinin hazırlayıp sunduğu Yorumlu-Yorum programında ele alan Öncü Medya Genel Yayın Yönetmeni Sadullah Ünsal, AK Parti’nin Milli Görüş anlayışından gelen Keleş’in başka partilere yönelmesini sorgulaması gerektiğini vurguladı.

“Ak Parti’nin düşünmesi lazım”

Ünsal, her seçimde adı zikredilen isimlerden olan Ömer Küçük ile Mehmet Keleş ile ilgili şu dikkat çeken değerlendirmeleri yaptı:

“Mehmet Keleş belediye başkanlığı yaptı. O dönem, belediye başkanlığı yaptığı o dönemden sonra partilileri tarafından “Yasal olmayan işler yaptı.” denilerek aday gösterilmeyip, görevi durdurulan, sonrasında daha sonraki dönemde yine Belediye Başkan adayı gösterilen ve ne olduğunu hala bilmediğimiz bir halde görevden alınan Mehmet Keleş ‘İYİ Parti’den aday adayı’ denildi.

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener Düzce’ye gelerek aday gösterdi. Gölyaka’da AK Parti’den Belediye Başkanlığı yapan Bekir Akbulut da İYİ Parti’nin aday adayı oldu. İlçesinde avukatlık yapan ve İYİ Parti kurulduğu günden bugüne İlçe Başkanlığı yapan Avukat Behçet Alkan Lokum da Belediye Başkan aday adayı olarak İYİ Parti'den açıklandı Sayın Akşener tarafından.

Enteresan olan şu; AK Parti'nin iki tane başkanı partilerinde yer bulamamış, İYİ Parti'den aday olmuş. Enteresan. Mehmet Keleş Milli Görüş kökenli. Şimdi de İYİ Parti. Bu topluma nasıl izah edilir, bunu bilmiyorum. İnandığım bir şey var; AK Parti ‘Adaylarımızı neden kaybediyoruz, bizimle beraber yol yürüyen arkadaşlar niye başka yerlere başka partilere meylediyor?’ diye düşünmesi lazım. İyi düşünmesi lazım, detaylı düşünmesi lazım…”

Ömer Küçük ayrıntısı: Seçime girmeyeceğim, Özlü’yü destekleyeceğim

31 Mart Yerel Seçimleri’nde İYİ Parti’den aday adayı olacağı düşünülen Ömer Küçük’ün ‘Aday değilim, Mehmet Keleş'in yanında da olmayacağım.’ dediğini ifade eden Ünsal şunları söyledi:

“Sonuç olarak, AK Parti'nin adayı Sayın Faruk Özlü görünen bilinen aday adayı ve Mehmet Keleş aday adayı, diğerleri daha bilinmiyor, ama Yeniden Refah Partisi’nin aday adayı Ayhan Şamandar havlu atmış, o belli kendisine sorduk bu durumu. Çıkan siyasi kulislerde ‘Ömer Küçük, Mehmet Keleş'in yanında birinci sıra kontenjan adayı.’ dediler. O gün İYİ Parti Belediye Başkanı Aday Adayı Ömer Küçük Meral Akşener hanımefendi geldiği zaman aranıyor, en son ‘Şehir dışındayım.’ diyor. Aslında şehir dışında da değil, buralarda bir yerde. Şehir dışında da olsa, o gün genel başkan gelecek. Sorduğumuzda Ömer Küçük, ‘Ben aday değilim, aday da olmayacağım, kimse beni aramadı ve Mehmet Keleş'in yanında da olmayacağım. AK Parti'yi destekleyeceğim.’ dedi.”

Seçmene seslendi: Düzce’ye ne katacağına bakın

“İsimler kazanmasın, Düzce kazansın.” diyen Ünsal şunları söyledi:

“CHP boyutunda şu anda Rıdvan Bilgin belediye başkan aday adayı olarak görülüyor. İşin sonunda şunu isteriz ki; hiç başkanlar kazanmasın, Düzce kazansın. İsimler kazanmasın, Düzce kazansın, İnşallah da bu böyle olur. Yani geldiğimiz atmosfer, yaşadığımız ortam, gözlemler. Herkesin bir düşüncesi vardır ama ‘Düzce'ye ne katacak?’ ona bakmak lazım.”

#
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.