11. Avrupa Kızlar Matematik Olimpiyatı’nda ülkemizi temsil eden Düzce Bilim ve Sanat Merkezi (BİLSEM) öğrencisi İrem Gülce Yazgan, rakiplerini geride bırakarak altın madalyanın sahibi oldu. Düzce’yi büyük sevince boğan ‘Altın kız’ İrem Gülce’yi tüm Türkiye ayakta alkışladı. Öte yandan İrem’in altın madalyası ve diğer 3 dereceyle Türkiye, 31 Avrupa ülkesi arasında 2'nci sırada yer alarak tarihi bir başarı elde etti.
11. Avrupa Kızlar Matematik Olimpiyatı, 57 ülkeden 222 öğrencinin katılımıyla 6-12 Nisan 2022 tarihleri arasında Macaristan'ın Eger kentinde düzenlendi. Olimpiyatlarda hem ülkemizi hem de Düzce’yi temsil eden Düzce Bilim ve Sanat Merkezi (BİLSEM) öğrencisi İrem Gülce Yazgan, gösterdiği üstün başarıyla tüm rakiplerini geri bırakarak altın madalyanın sahibi oldu.
15 yaş altında altın madalya kazanan ilk öğrenci
Yazgan, pazartesi akşamı düzenlenen madalya seremonisinde bayrağımızı dalgalandırarak büyük bir gururla göğsümüzü kabarttı. Düzce’yi büyük sevince boğan İrem Gülce’yi tüm Türkiye ayakta alkışladı. Millî takımda yer alan Ankara Fen Lisesi öğrencisi Yazgan, aynı zamanda altın madalya alarak bu alanda 15 yaş altında altın madalya kazanan ilk öğrenci olma başarısının da sahibi oldu.
Avrupa 2.’siyiz
Diğer yandan Türkiye adına yarışan diğer temsilcilerimiz Melek Güngör ve Sena Başaran; gümüş madalya, Cemre Çetin ise bronz madalya kazandı. Türkiye, İrem Gülce’nin altın madalyası ve diğer elde ettiği derecelerle toplam puan sıralamasında 31 Avrupa ülkesi arasında 2'nci sırada yer alarak tarihi bir başarı elde etti.
Emine Erdoğan da kutladı
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın eşi Emine Erdoğan da, ülkemize önemli başarı kazandıran kızlarımızı kutladı. Erdoğan mesajında, “Avrupa 2'ncisi olarak tarihteki en iyi dereceye imza attık! Tübitak Bilim Olimpiyatları programı kapsamında desteklenen 11. Avrupa Kızlar Matematik Olimpiyatı'nda 1 Altın, 2 Gümüş, 1 Bronz madalya ile ülkemize dönen kızlarımızı can-ı gönülden kutluyorum.” ifadelerini kullandı.