islami sohbet müzik indir dini sohbet sohbet uwell turkce altyazili porno

EFTENİ GÖLÜ ISLAHI PROJESİ 2024’TE TAMAMLANACAK

Efteni Gölü Islahı Projesi’nin son durumu hakkında açıklamalarda bulunan DSİ Genel Müdürü Mehmet Akif Balta, çalışmaların aralıksız sürdüğünü belirterek, projenin tamamlanması için “Hedef 2024” vurgusu yaptı.

Gündem Yayın: 06 Aralık 2023 - Çarşamba - Güncelleme: 06.12.2023 17:11:00
Editör -
Okuma Süresi: 2 dk.
438 okunma
Takip EtGoogle News

Tarım ve Orman Bakanlığı Devlet Su İşleri (DSİ) Genel Müdürlüğü, Düzce’de meydana gelebilecek olası taşkın zararlarından vatandaşların mal ve can güvenliğini korumak için başlatılan Efteni Gölü Islahı Projesi’nin ilk kısmında adım adım sona yaklaşıldığını bildirdi.

Aralıksız devam eden çalışmalarda, Efteni Gölü Islahı Projesi’nin ilk kısmını tamamlayarak önemli bir aşamayı daha geride bıraktıklarını vurgulayan DSİ Genel Müdürü Mehmet Akif Balta, yaptığı açıklamada, “Yapılan taşkın kontrol yapıları kapsamında güney yamacı Aksu Seddesi’nde 2 milyon 155 bin 64 metre, Uğursuyu Aydınpınar Seddesi’nde 2 milyon 869 bin 97 metre ve Göl Aynası Seddesi’nde ise 2 milyon 755 bin 64 metre olan seddeleri tamamlayarak toplamda 7 milyon 781 bin metre sedde inşa ettik. Düzce’mize hayırlı olsun.“ ifadelerini kullandı.

Dev projede son aşamaya girildi

Dev projenin ilk etabında artık son aşamaya geçtiklerini ifade eden DSİ Genel Müdürü Balta, şunları kaydetti: “Yapılan taşkın kontrol yapıları ile 115 metrede olan mevcut göl su seviyesini seddelerle 117 metre kotuna çıkarttık, böylece Efteni Gölü’nün daimî sulak alanını da büyüterek 385 bin 440 dekara çıkartmış olduk. Projenin 2. etabını da en kısa sürede ihale ederek, Efteni Gölü etrafında bulunan 526 bin 61 hektar tarım arazisi başta olmak üzere civar yerleşimlerdeki taşkınları kontrol altına alacağız.”

DSİ Genel Müdürü Mehmet Akif Balta, projenin 2024 yılında tamamlanacağını duyurdu.

HABER: Savaş ARI

#
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.