hemen sonrasına) yapıştırın. Sayfa başına birden fazla Google etiketi eklemeyin.

ÇİLİMLİ’DE FARKINDALIK ETKİNLİĞİ

Düzce İl Sağlık Müdürlüğü, 15 Ekim “Dünya Meme Sağlığı Günü” dolayısıyla yaptığı açıklamada, “Kendinize meme muayenesi yapmayı ihmal etmeyin ve herhangi bir değişiklik fark ettiğinizde en kısa sürede mutlaka bir hekime başvurun.” ifadelerine yer verdi.

Gündem Yayın: 16 Ekim 2023 - Pazartesi - Güncelleme: 16.10.2023 15:57:00
Editör -
Okuma Süresi: 3 dk.
294 okunma
Takip EtGoogle News

 Diğer yandan Çilimli İlçe Devlet Hastanesi’nde Meme Kanseri Farkındalık Ayı dolayısıyla bilinçlendirme standı açılarak hastalara bilgilendirmelerde bulunuldu.

Meme kanseri, tüm dünyada en sık görülen kadın kanseri olurken, her yıl binlerce kadına bu tanı konuluyor.

Düzce İl Sağlık Müdürlüğü, 15 Ekim “Dünya Meme Sağlığı Günü” dolayısıyla bir açıklama yaptı. Müdürlük erken teşhisin önemini anlattığı açıklamada, “Meme kanserinin tedavisindeki başarı oranı, kansere ne kadar erken evrede teşhis konulması ile doğrudan ilişkilidir. Bu sebeple, herhangi bir şikâyetiniz olmasa bile kendi kendinize meme muayenesi yapmayı ihmal etmeyin ve herhangi bir değişiklik fark ettiğinizde en kısa sürede mutlaka bir hekime başvurun.” ifadelerine yer verdi.

Düzce’de İl Sağlık Müdürlüğü bünyesindeki Kanser Erken Teşhis Tarama ve Eğitim Merkezi (KETEM) TIRI, kanserinin risk faktörleri, belirtileri, tanı ve tedavi yöntemleri konularında bilgilendirmek, kanserden korunacak sağlıklı yaşam koşullarına yönlendirmek ve kanser taraması yapmak amacıyla, merkez, ilçe, belde ve köylerde mahalle mahalle geziyor.

Çilimli Devlet Hastanesi’nde stant açıldı

Öte yandan 1-31 Ekim Meme Kanseri Farkındalık Ayı etkinlikleri kapsamında; kadınları meme kanserinin risk faktörleri, belirtileri, tanı ve tedavi yöntemleri konularında bilgilendirmek, kanserden korunacak sağlıklı yaşam koşullarına yönlendirmek amacıyla Çilimli İlçe Devlet Hastanesi’nde stant açıldı. Açılan stantta hastanede görevli sağlık personeli tarafından vatandaşlara ve çalışanlara bilgilendirmelerde bulunuldu.

Konuya ilişkin müdürlükten yapılan bilgilendirmede şunlar kaydedildi: “Ülkemizde ve dünyada kadınlarda en sık görülen ve aynı zamanda en sık ölüme neden olan meme kanseri, meme dokusunda yer alan hücrelerin kontrolsüz çoğalması ile ortaya çıkmaktadır. Gerek dünyada gerekse ülkemizde en sık izlenen ilk on kanser arasında ilk sırada yer almaktadır. Ülkemizde meme kanseri her 4 kadın kanserinden birisi olmayı sürdürmektedir.

Geçmişte ileri evrede teşhis edilen meme kanseri, günümüzde Bakanlığımızca yürütülen tarama programlarının etkisi ile erken teşhis edilebilmekte ve erken tanı oranlarımızda artış sağlanabilmektedir.

Erken evrelerde tespit edilen meme kanserlerinin hem tedavileri daha başarılı olmakta hem de yaşam kalitesi önemli ölçüde artmaktadır. Bu sebeple, yürütülen toplum tabanlı taramalar yolu ile kadınlarımızın olası bir kanser gelişimi durumunda kanser gelişim sürecini erken evrede, henüz klinik bulgular ortaya çıkmadan tespit etmek ve kadınlarda meme kanserine bağlı ölüm hızını düşürmek mümkün olabilmektedir.”

#
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

hemen sonrasına) yapıştırın. Sayfa başına birden fazla Google etiketi eklemeyin. hemen sonrasına) yapıştırın. Sayfa başına birden fazla Google etiketi eklemeyin.