islami sohbet müzik indir dini sohbet sohbet uwell turkce altyazili porno

DÜZCE SAĞLIĞI İÇİN YOLLARDA…

Düzce İl Sağlık Müdürü Yasin Yılmaz’ın girişimleriyle Sağlık Bakanlığı tarafından Düzce’ye kazandırılan KETEM Tırı ücretsiz kanser taraması için artık yollarda...

Yayın: 22 Eylül 2023 - Cuma - Güncelleme: 22.09.2023 16:49:00
Editör -
Okuma Süresi: 3 dk.
477 okunma
Takip EtGoogle News

45 yaş üstü kadınlara meme, rahim ağzı ve bağırsak kanserleri için tarama yapacak olan mobil tır, dün Anıtpark Meydanı’nda tanıtıldı. Kanser tarama aracı tanıtımında konuşan Düzce Valisi Selçuk Aslan, “Birçok yakınını kanserden kaybetmiş bir vatandaş olarak, bunun çok kıymetli bir hizmet olduğunu düşünüyorum. Erken teşhis hayat kurtarır. Düzceli vatandaşlarımız, bu ücretsiz kanser tarama tırını mutlaka değerlendirmeli.” dDedi.

Düzce İl Sağlık Müdürlüğü bünyesinde hizmet vermeye başlayan ve Kanser Tarama Eğitim Merkezi (KETEM) tarafından koordine edilen Mobil Kanser Tarama Sağlık Tırı, Düzce Anıtpark Meydanı’nda tanıtıldı.

Ağırlıklı olarak kadınlara yönelik, kanser tarama hizmeti yürütülecek olan tırda son teknoloji cihazlarla birkaç dakikalık sürede vücut taraması yapılarak, kanser riski olup olmadığı gözlemleniyor.

Sağlıkta “Erken teşhis hayat kurtarır” mottosuyla Düzceli kadınlara seslenen İl Sağlık Müdürlüğü yetkilileri, ücretsiz hizmet veren KETEM Tırı’na gelerek test yaptırmalarını tavsiye etti.

Vali Aslan da tırı ziyaret etti

Düzce Valisi Selçuk Aslan, kanser tarama aracını ziyaret ederek incelemelerde bulundu.

Gazetecilerin sorularını da yanıtlayan Vali Aslan, şunları söyledi:

“Teşhis ve süreçlerinde erken teşhis denilen gerçeklik oldukça önemli. Çünkü birçok rahatsızlıkta insanların hastalığı belli bir aşamaya gelmeden fark edilebilmesi tedavide daha kalıcı daha olumlu sonuçlar el edilebilmesi imkânı sunmaktadır. Çağımızda bizler en çok hangi rahatsızlıktan korkuyoruz? Kanser diye tanımladığımız kanserin türevlerinden korkuyoruz çünkü hemen hepimizin bu noktada birimizin bir yakınına veya bir akrabasına bu illetin yaklaştığı ve maalesef acı sonuçlarını hissettiği örneklerle hepimiz karşı karşıya kaldık.

“Ben birden fazla yakımını kanserden kaybettim”

Ben birden fazla yakınımı kanser iletini yüzüne kaybetmiş bir vatandaşım. Bu boyutla kanser tarama aracının Düzce’ye kazandırılmış olması oldukça anlamlı. Bayanlarımız başta olmak üzere birçok kanser çeşidinde bu seyyar araç yardımcılığıyla tüm ilçelerimize icabında köylerimize kadar götürüp tarama faaliyetinde bulunabileceğiz. Birden çok donanıma sahip bu araç, numunelerini, tahlillerini yerinde alabileceğimiz ve laboratuvar ortamında işleyip daha sonra ise vatandaşlarımızla temasa geçebilecek. Bu ketem aracının çok fayda sağlayacağına ben inanıyorum, ilimize Düzce’mize hayırlı uğurlu olsun.

“Bu işte Düzce öncü bir görev üstlenmiştir”

Bu tarzda bir aracın 81 vilayet içerisinde birkaç tanesinde var olduğunu biliyoruz, bu boyuta hakikaten Düzce öncü bir görev üstlenmiştir. Ben emeği geçen arkadaşlarıma sonsuz şükranlarımı sunuyorum, Düzce halkı adına teşekkürlerimi iletmek istiyorum ve başarılarının devamını diliyorum.”

Öte yandan KETEM’e ait Sağlık Tarama Tırı Düzce’deki görevinin ardından Türkiye’nin 81 il ve ilçesinde hizmet vermek üzere yola çıkacak.

 

Haber – Ahmet Çelik

 

#
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.