hemen sonrasına) yapıştırın. Sayfa başına birden fazla Google etiketi eklemeyin.

‘BAŞKAN ÖZLÜ İLE ARAMIZDA SORUN YOK

Öncü TV’nin “Kitabın Ortasından” programına konuk olan AK Parti Düzce İl Başkanı Hasan Şengüloğlu, 31 Mart 2024 Yerel Seçimleri sürecinde başkan adaylarının belirlenmesi için ilgili raporları genel merkeze ilettiklerini söyledi.

Gündem Yayın: 26 Aralık 2023 - Salı - Güncelleme: 26.12.2023 15:38:00
Editör -
Okuma Süresi: 8 dk.
421 okunma
Takip EtGoogle News

Düzce teşkilatları olarak, tüm aday adaylarına eşit mesafede olduklarını kaydeden Şengüloğlu, “Adaylıkla ilgili tüm tasarruf tamamen genel merkezimizin elindedir.” dedi. Düzce Belediye Başkanı Dr. Faruk Özlü ile AK Parti teşkilatı arasında problem olduğu yönündeki söylentilere ise, “Biz her platformda sayın bakanımızın yanındayız. Bu tamamen şehir dedikodusu.” diyerek son noktayı koydu. Kış aylarında baş gösteren hava kirliliği sorunu hakkında ise Şengüloğlu, “365 gün değil 2 hafta havamız kirli.” diyerek gerekli tedbirlerin alındığını savundu.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Düzce’de konuşulmayanların konuşulduğu, Öncü TV ekranları ile 100.2 Radyo Öncü, Radyo Kent ve Radyo Öğüt ortak yayını ile geniş kitlelere ulaşan, Öncü Medya Genel Yayın Yönetmeni Sadullah Ünsal’ın hazırlayıp sunduğu “Kitabın Ortasından” programının son bölümüne AK Parti Düzce İl Başkanı Hasan Şengüloğlu konuk oldu.

“Faruk Özlü hem bakanlık hem de bürokrasi tecrübesi ile Düzce’ye hizmet veriyor”

Programda Düzce’ye kazandırılan yeni yatırımlardan, hayata geçirilecek projelere, önümüzdeki 31 Mart 2024 yerel seçim çalışmalarından, Düzce Belediye Başkanı Dr. Faruk Özlü’nün çalışma performansına kadar, Ünsal’ın sorduğu birçok soruyu yanıtlayan Şengüloğlu, 44.50 “Faruk Özlü’nün hem bürokrasi döneminde, hem siyasetteki dönemindeki çevresi oldukça geniş. Çoğu kişin randevu almak için aylarca beklediği siyasilere, Faruk bey telefonunu kaldırarak direkt ulaşabiliyor. Bu hizmeti hızlandırıyor. O profilin dışında biri olsa yapılan bu hizmetlerin yüzde 20’si yapılabilirdi. Faruk beyin bu anlamda bürokrasi tecrübesi, bakanlıklardaki dostlukları ve ikili diyalogları bu işlerin hızlanmasına vesile oluyor. Bu aradaki ince çizgi bu.” diye konuştu.

“Bu tamamen şehir dedikodusu”

Bazı çevreler tarafından ortaya atılan AK Parti İl Teşkilatı ve Düzce Belediye Başkanı Dr. Faruk Özlü arasında bir sorun olduğuna dair söylentilerin dedikodudan ibaret olduğunu vurgulayan Şengüloğlu, vatandaşların bu söylentilere aldırış etmemesini istedi. Şengüloğlu, 48.01 “Biz her platformda sayın bakanımızın yanındayız, bütün arkadaşlarımız öyle. Bu tamamen şehir dedikodusu belli kesimler tarafından çıkartılan şeyler.” şeklinde konuştu.

 “Bütçe elverdiği sürece bu işin tepesindeyiz”

Yıllardır yapılması yılan hikayesine dönen Akçakoca Melenağzı – Karasu yol projesine de değinen Şengüloğlu, konuşmasını şu şekilde sürdürdü:

50.21 “Projesi ve kamulaştırılması yapılmış. Türkiye, yol yapımı en zor coğrafyalardan bir tanesi.  Kalan 5 kilometrelik kısım için söylüyorum. 5 kilometre alana 4 adet tünel yapılıyor, 1 tane de viyadük yapılıyor. Bugünkü fiyatı ile 4 milyon lira civarında. Biz bununla alakalı 3 kez görüşme yaptık, 2 kere bizzat ben gittim. Ayşe hanım (Düzce Milletvekili Ayşe Keşir), Ercan vekilimiz (Düzce Milletvekili Ercan Öztürk) ve ben olmak üzere sayın bakanımızla görüştük. 1-2 seferde hem Ayşe hanım, hem Ercan vekilimiz görüştü. Burası da normalde kamulaştırılması ve projesi yapıldı. Daha sonra projede bir güncelleme yapıldı. Bu yol başta 3 şeritliyken, şimdi 4 şeritte çıkarıldı. Önümüzde bütçe el verdiği takdirde biz bu işin tepesindeyiz.”

“Gün geçtikçe hastanenin kapasitesi yetmiyor”

Düzce Atatürk Devlet Hastanesi’nin yanında bulunan Tarım ve Orman İl Müdürlüğü’ne ait arazinin Sağlık Bakanlığı’na devredildiğini ve bu araziye Atatürk Devlet Hastanesi ek hizmet binası yapılacağını ifade eden Şengüloğlu, şunları söyledi:

“56.47 “Hastanemiz yeni bir hastaneydi ama Düzce’nin nüfusu sürekli artıyor. Bu anlamda zaman geçtikçe hastanenin kapasitesi yetmiyor. Oradaki orman arazisi, Sağlık Bakanlığı’na tahsis edildi. Bu anlamda hem Faruk bey, hem Ayşe hanım, hem Ercan vekil, hem bizler irade göstererek bu işin üzerine düştük. Alanın hastane yapılması ile alakalı görüşme gerçekleştirdiler.”

TELEVİZYON SAATİ

“Bütün aday adaylarımıza eşit mesafedeyiz”

Önümüzdeki 31 Mart 2024 yerel seçimlerine ilişkin aday belirlemede kritik rol oynayacak olan raporları AK Parti Genel Merkezi’ne gönderdiklerine dikkat çeken Şengüloğlu,  21.03 “Genel merkezimizin belli bir kuralları var. Bu anlamda biz genel merkezimize ilçenin yerel dinamikleriyle ilgili durumların raporunu verdik. Hem aday adayı arkadaşlarımızla, hem ilçenin kanaatleriyle, hem yerel dinamikleriyle, hem görüştüğümüz kanaat önderleriyle ilgili bilgilerimizi ilettik. Bu konuyla ilgili tasarruf tamamen genel merkezimizin elindedir. Bütün aday adaylarımız eşit mesafede olduğu için ben bu konuda yorum yapmayayım.” ifadelerini kullandı.

“Hızlı trene karşı çıkacak varsa, ben onun Düzceliliğinden şüphe ederim”

21.05 “Burada iktidar olsun, muhalefet olsun, Düzce’den hızlı tren geçip, buna karşı çıkacak biri varsa ben onun insanlığı açısından bakacak olursak bir şeylerden şüphe ederim.” diyerek, AK Partili siyasiler olarak yüksek hızlı tren projesini önemsediklerini söyleyen Şengüloğlu, “Sadece siyasetçi olarak söylemiyorum. Kim karşı çıkabilir? ‘Hızlı tren buradan geçecek, siyasetçi olarak biz bu müdahaleyi yapmayacağız.’ Böyle bir şey olabilir mi? ‘Hızlı tren buradan geçecek ama Düzce’nin siyasetçileri ayakta uyuyor.’ düşüncesi beni üzüyor. Ayhan hocam hızlı trenle ilgili Ulaştırma Bakanlığı’nda bu işlerle ilgilenen ekiple görüştü. Düzce Milletvekili Ayşe hanım ve Düzce Belediye Başkanı Faruk beyin vesilesiyle bu görüşmeler sağlandı. Hızlı trenin Düzce’den geçmesi ya da geçmemesi tamamen teknik bir konudur. Cumhurbaşkanına kadar bu konu iletildi. Büyük yatırım gerektiren bir proje. Düzce siyasetçileri bu konuyla ilgili üstüne düşenin fazlasını yaptı.” ifadelerine yer verdi.

“Türkiye’de örnek gösterilen bir teşkilatız”

AK Parti Düzce İl Teşkilatı olarak Türkiye’de örnek gösterilen bir teşkilat olduklarını anlatan Şengüloğlu, şu görüşlere yer verdi:

21.07 “Bugün Düzce’de AK Parti siyasetinde bakanlıklarla, Düzce’ye yapılacak yatırımlarla ilgili bir durum olsun, ne olursa olsun biz bir ekibiz, AK Parti bir ekip. Biz bir ekip çalışması yapıyoruz ve gayet uyumluyuz. Bir mesele varsa biz bunu kendi içimizde defalarca istişare ederiz. Bazen bize gelen bilgi eksikliği olabilir ve olaylar farklı anlaşılabilir. Olay bundan ibarettir. Bizim aramızdaki uyum gayet iyi. Türkiye’de örnek gösterilen bir teşkilatız.”

“Düzce’de doğalgazı yaygınlaştıracağız”

Düzce’de özellikle kış aylarında yaşanan yoğun hava kirliliği ile ilgili soruya da cevap veren Şengüloğlu, 1.13.12 “Düzce’nin hava kirliliği 365 gün hep varmış gibi zannediliyor. Kışın 2 haftada hava kirliliğinde artış oluyor. Bu yılın tamamında yaşanmıyor. ‘Coğrafya kaderdir.’ diyoruz ama alınan önlemler yapılıyor. Örneğin doğalgaz kullanımı arttırılıyor. Yakında birkaç köyde referandum yapıldı. Evet çıktı çoğunda. Yavaş yavaş doğalgaz yaygınlaşacak. Artık elektrikli araçlar var. Milli gururumuz TOGG var. Bu daha da yaygınlaşacak. OSB’deki genişleme kuralı var. Vatandaşların tamamını OSB’nin içine aldığımızda buraya gelen yatırımcıyı seçebiliyorsun. Doğa dostu, daha nitelikli daha çok istihdam sağlayacak fabrikaların gelmesine vesile oluyorsun. Ancak bu olmadığında başka biri gelip daha fazla para vererek arsayı alıyor. Fabrikasını oraya kurunca istenilen dışında fabrikalaşma oluyor.” açıklamalarında bulundu.

 

#
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

hemen sonrasına) yapıştırın. Sayfa başına birden fazla Google etiketi eklemeyin. hemen sonrasına) yapıştırın. Sayfa başına birden fazla Google etiketi eklemeyin.