hemen sonrasına) yapıştırın. Sayfa başına birden fazla Google etiketi eklemeyin.

“BENİ KAVGACI BAŞKAN İLAN ETTİLER”

AK Parti Akçakoca Belediye Başkan Aday Adayı Esvet Sarıoğlu, konuk olduğu Öncü TV Haber Müdürü Canan Üstüner’in hazırlayıp sunduğu “Güne Merhaba” programına konuk oldu.

Gündem Yayın: 09 Aralık 2023 - Cumartesi - Güncelleme: 09.12.2023 17:19:00
Editör -
Okuma Süresi: 6 dk.
476 okunma
Takip EtGoogle News

 

AK Parti Akçakoca Belediye Başkan Aday Adayı Esvet Sarıoğlu, konuk olduğu  Öncü TV Haber Müdürü Canan Üstüner’in hazırlayıp sunduğu  “Güne Merhaba” programında Akçakoca mevcut MHP’li Belediye Başkanı Okan Yanmaz’ı sert bir dille eleştirdi. Yanmaz’ı, göreve gelir gelmez önceki dönem Belediye Başkanı Cüneyt Yemenici’nin döneminden kalan borç ile ilgili astırdığı afiş üzerinden hedef alan Sarıoğlu, “Ben olsam Atatürk Caddesine öyle bir afiş astırmam” dedi. Sarıoğlu ayrıca, Akçakoca’ya AK Partili belediyeciliğin geri kazandırılması gerektiğini vurguladı.

Önümüzdeki 31 Mart Yerel Seçimlerine ilişkin aday adaylığı sürecinde, siyasi partilerin çalışmaları hız kesmeden devam ediyor. Düzce’de seçimlerin en heyecanlı geçmesi beklenen ilçelerinden olan Akçakoca’da siyasi partilerin aday adayları halkın içine girerek projelerini anlatıyor.

AK Parti Akçakoca Belediye Başkan Aday Adayı Esvet Sarıoğlu da, Öncü TV Haber Müdürü Canan Üstüner’in hazırlayıp sunduğu, Öncü TV ekranları ile birlikte 100.2 Radyo Öncü, Radyo Öğüt ve Kent Radyo ortak yayınları ile geniş kitlelere ulaşan “Güne Merhaba” programına konuk oldu.

Programda Üstüner’in sorularını yanıtlayan Sarıoğlu’nun hedefinde ise MHP’li Akçakoca Belediye Başkanı Okan Yanmaz vardı. Yanmaz’ın belediyeyi borca soktuğunu belirten Sarıoğlu, Akçakoca’nın AK Parti Belediyeciliğine geçmesi gerektiğini vurguladı. Akçakoca’nın AK Parti Belediyeciliğine geçmesi halinde, iktidarın gücünü arkasına alacağını ifade eden Sarıoğlu, ilçenin gelişmesi bunun önemli olduğunu dile getirdi.

Yanmaz’ı afiş üzerinden hedef aldı

Yanmaz’ı göreve gelir gelmez önceki dönem AK Partili Belediye Başkanı Cüneyt Yemenici döneminden kalan borçlarla ilgili astırdığı afiş nedeniyle eleştiren Sarıoğlu,   21.14 “Belediyelerde süreklilik var. Bir şeylere hayır dendiğinde Cumhur ittifakına ihanet ediyor gibi lanse edildi. Siyaseti bilen birisi o afişi oraya asmaz. Kim yaptırdı, kendi fikri miydi bilmiyorum. Bence büyük hata yapmıştır. Biz belediyeyi kazanırsak ben Okan Yanmaz’ın borç afişini Atatürk Meydanı’na asmam. Asfaltı söküp taş yapmak, taşı söküp asfalt yapmak olmaz. Böyle şeyler belediyeyi borca sokuyor. Yanlış projeler, yanlış harcamalar. Ekonomiyi bilmeyen, işi hayatında başarılı olmayan insanlar belediye başkanı olacağım demesin” diye konuştu.

“Okan Yanmaz bizim sürekli kavga ettiğimiz biri değil”

Okan Yanmaz’la tartışmaları nedeniyle, kendisini ilçede kavgacı başkan ilan ettiklerini söyleyen Sarıoğlu, 27.15 “Ben ilçemin alacağı hizmete bakarım, Akçakoca’nın gelişmesine bakarım. Okan Başkan bizim sürekli kavga ettiğimiz biri değil. Beni kavgacı başkan yaptılar. Ben doğru bildiğimi yapıyorum.  Nazım başkanımızın her zaman arar. Oğlum bu işi sen toparlarsın diyor bana.  Fikret Başkana dedim doğalgaz projeleri Ankara’da. Bizim bunu gidip başlatmamız lazım.” dedim. Start verildi” şeklinde konuştu.

“Sürekli halkın içindeyim”

AK Parti Akçakoca İlçe Başkanlığı görevinden bugüne kadar sürekli ilçe halkının içinde olduğunu kaydeden Sarıoğlu, “İnsanların ulaşmak istediği başkan olacaksın.  İnsanlarla Atatürk meydanında otururuz. Kahvehanelerde otururuz. Cenazelere, taziyelere gideriz.  İlçe Başkanlığında da kapım sürekli çalındı. Her denilene müdahale ettim.  Gece 2. Buçuk 3:00‘da hamile bir hastamızı müdahale edip sağlıklı şekilde gönderdik.  Akçakoca’da Ak parti belediyeciliğin olması gerekiyor. Mevcut durumda devleti arkasına alması gerekiyor.  Benim güvendiğim yer başta Ayşe Keşir. Ercan vekilimiz, il başkanımız, genel merkezde benim hemşerilerim var. Ayşe hanımın gücünü Ankara’da kullanmazsam burada bir şey yapamam” ifadelerini kullandı.

“Akçakoca turizm, tarım ve sanayi de gelişmeli”

 Akçakoca ilçesinin öncelikli sorunlarına da değinen Sarıoğlu, konuşmasına şu şekilde devam etti:

“Hastane yapılacak. 3 kere ihaleye çıktı. Gecikmeli de olsa nihayet başladı. Orada kavşak projemiz var. Karadeniz sahil yolunun tamamlanması lazım. Arıtma konusunda kesinlikle yenilenme yapılmalı. Sadece belediyenin geciktirdiği arıtma tesisinden kaynaklanmıyor. Sellerle boğuşuyoruz. Derelerin ıslahının yapılması lazım. Bizim köylerle başlayıp kanalizasyonları attırıp, derelere verilmesini önlemeliyiz.  Sahil bantlarında irili ufaklı tesisler var.  Kimsenin ekmeğine müdahale etmeyiz. Ama düzenli olmalı.  Akçakoca Turizm, tarım, organize sanayiyle gelişmeli.”

“Vatandaşı ne kadar dinlersek o kadar hoşnut olurlar”

Aday gösterilip belediye başkanı seçilmesi halinde ilçenin gelişimi için çalışacağını anlatan Sarıoğlu, “Doğru yönetecek insanlar gelirse belediye, kaymakamlık, ilçe teşkilatları, il teşkilatları ve vekillerle koordine olursa, belediye başkanının yapılmayacağı hiçbir şey yok.  Belediyenin hizmet alanı çok büyük, hizmet ağı geniş. Akçakoca adına kazanılması gereken bir seçim var önümüzde. Akçakoca’yı güzel günler bekliyor.  Herkesin karşı çıktığı ama bizim ısrarla yaptığımız dalgakıranlar. Son yaşadığımız fırtınada belki de Çınar caddesini kaybedebilirdik.  Akçakoca’da Aqua Parkın yapılması gerektiğini düşünüyorum.  Kapalı otellerin Akçakoca’ya kazandırılması lazım, bu konuda adımlar atılması gerekiyor.  Halk günleri yaparak, vatandaşlarımızın sorunlarını dinleyip, sorunları çözeceğiz.  Her ay mahallelerden belirli kişileri görevlendirerek toplantı yapmak istiyorum. İnsanlara gitmeden ihtiyaçları öğreneceğiz. Vatandaşı ne kadar dinlersek o kadar hoşnut olurlar. Arkadaşlarımızdan kim olursa olsun birbirimize destekleyeceğiz diyerek yola çıktık. Biz bir bütünüz” açıklamalarında bulundu.

HABER: Savaş ARI

#
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

hemen sonrasına) yapıştırın. Sayfa başına birden fazla Google etiketi eklemeyin. hemen sonrasına) yapıştırın. Sayfa başına birden fazla Google etiketi eklemeyin.