islami sohbet müzik indir dini sohbet sohbet

‘DÜZCE’YE 44.5 MİLYAR TL YATIRIM YAPTIK”

Düzce Sürdürülebilir Kentsel Ulaşım Planı Projesi’nin açılış programına katılmak üzere kente gelen Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, Düzce Valiliği’nde düzenlenen ulaşım değerlendirme toplantısına başkanlık etti.

Gündem Yayın: 08 Ocak 2024 - Pazartesi - Güncelleme: 08.01.2024 17:07:00
Editör -
Okuma Süresi: 4 dk.
467 okunma
Takip EtGoogle News

Toplantı sonrası açıklamalarda bulunan Uraloğlu, “Şimdiye kadar Düzce’ye yaklaşık 44.5 milyar liralık sadece ulaştırma yatırımı yapmışız.” diye konuştu.

 

 

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu’nu Düzce Valiliği ziyaretinde Vali Aslan, AK Parti Genel Merkez Kadın Kolları Başkanı ve Düzce Milletvekili Ayşe Keşir, AK Parti Düzce Milletvekili Ercan Öztürk, Düzce Belediye Başkanı Dr. Faruk Özlü, İl Jandarma Komutanı Kıdemli Albay Murat Kılıç, Emniyet Müdürü İbrahim Ergüder, AK Parti İl Başkanı Hasan Şengüloğlu, ilçe belediye başkanları ile partililer karşıladı.

Karşılama töreninin ardından Düzce Valiliği Toplantı Salonu’nda ulaşım yatırımları ile ilgili toplantı düzenlendi. Düzce’deki birçok projenin ele alındığı toplantı sonrası kameraların karşısına geçen Bakan Uraloğlu, önemli açıklamalarda bulundu.    

Düzce Belediye Başkanı Özlü’ye teşekkür etti

Bakan Uraloğlu, özverili çalışmalarından dolayı Düzce Belediye Başkanı Dr. Faruk Özlü’ye teşekkür ederek başladığı konuşmasında, “Sürdürülebilir Kentsel Ulaşım Planları üzerine Düzce Belediyemiz, bakanlığımızın Dış İlişkiler ve Avrupa Birliği Genel Müdürlüğü kapsamında sürdürülen ve Avrupa Birliği tarafından finanse edilen programın tanıtılmasıyla ilgili ana programımızı yaptık. Orada gerekli çalışmaları başlattık. Düzce boyutundaki bir ilimizin bu projeye dahil olması bizim için mutluluk verici. Ben bu alandaki katkıları için Sayın Belediye Başkanı’mıza teşekkür ediyorum.” şeklinde konuştu.

“Düzce’ye 44.5 milyar TL’lik yatırım yaptık”

Bakanlık olarak Düzce’ye birçok yatırım yaptıklarını anımsatan Vuraloğlu, “Düzce’de Ulaştırma Bakanlığı olarak yaptığımız işler var. Şimdiye kadar Düzce’ye yaklaşık 44.5 milyar liralık sadece ulaştırma yatırımı yapmışız. Bolu Dağı Tüneli’nden bahsettik. Biz bu dönemde bitirerek trafiğe açtık. Bölünmüş yol uzunluğumuzu 79 kilometreden 176 kilometreye çıkarmışız. 77 kilometre olan bitümlü sıcak karışım kaplama uzunluğumuzu 218 kilometreye çıkarmışız. Birçok köprü, tünel ihtiyaçlarını karşılamışız. Tabii ana arterde bulunan Düzce’mizin öncelikle doğu-batı istikametindeki bölünmüş yol ve otoyol ihtiyacını karşıladık. Bunun haricinde de Karadeniz’e inen Akçakoca yolunu bitirerek trafiğe açtık. Ereğli yolu bitirdiğimiz yollardan. Düzce Kuzey Çevre Yolu’nun 1. etabını yine bitirdik trafiğe açtık, 2. etabının projesi var ancak biraz zaman alacağı için belediye başkanlığımızla yaptığımız değerlendirmeler sonucu onun daha kısa vadede Melen boyundan hemen çevre yolunu, esasında orası da ana bir arter olacak ve şehrimizi genel anlamda rahatlatmış olacak projelerden biri.” ifadelerine yer verdi.

“Çalışmalarımıza devam edeceğiz”

Düzce’de bakanlık tarafından bazı proje çalışmalarının sürdüğünü ve bunların üzerine yeni projeler ekleyeceklerini kaydeden Vuraloğlu, son olarak şunları söyledi:

“Gölyaka Köprülü Kavşağı, Kervan Kavşağı, Çoban Kavşağı gibi birçok projemizle de çalışmalarımıza devam ediyoruz. Biraz önce ilimizin yöneticileriyle beraber genel bir koordinasyon yaptık ve ilimizde, ‘Şimdiye kadar neler yaptık, ihtiyaçları nelerdir?’ Kısa vadede, ‘Kış süresince hangi konuda vatandaşımızı rahatlatabiliriz, ilerleyen vadede nelere ihtiyaç var?’ Bunları konuştuk, bir planlama çerçevesinde inşallah hayata geçireceğiz.”

 

#
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.