hemen sonrasına) yapıştırın. Sayfa başına birden fazla Google etiketi eklemeyin.

ÖZLÜ: DÜZCE’Yİ CAZİBE MERKEZİ HALİNE GETİRECEĞİZ

Düzce’nin tarihi ve doğal güzellikleri 17. TTI İzmir Uluslararası Turizm Ticaret Fuar ve Kongresi'nde tanıtılıyor.

Gündem Yayın: 08 Aralık 2023 - Cuma - Güncelleme: 08.12.2023 16:47:00
Editör -
Okuma Süresi: 5 dk.
597 okunma
Takip EtGoogle News

7-9 Aralık 2023 tarihleri arasında Fuarizmir Fuar Merkezi’nde kapılarını açan 17. TTI İzmir Uluslararası Turizm Ticaret Fuar ve Kongresi'nde Düzce Belediyesi de yerini aldı. Düzce standında katılımcıları karşılayan Düzce Belediye Başkanı Dr. Faruk Özlü, misafirlere elleriyle Konuralp pilavı ikram etti. Fuar ile ilgili açıklamalarda bulunan Başkan Özlü, Düzce’yi turizmde cazibe haline getirmek için çalışmaların devam ettiğini ifade ederek, “Fuar Düzce açısından oldukça verimli geçiyor.” dedi.

Bir yandan Düzce Belediyesi tarafından Konuralp Antik Tiyatro’da devam eden arkeolojik kazılarda toprak altında kalan tarihi eserler gün yüzüne çıkartılırken, bir yandan da kentin doğal güzelliklerinin keşfedilmesi için çalışmalar yine Düzce Belediyesi ile Düzce Ticaret ve Sanayi Odası iş birliğinde aralıksız sürüyor.

Düzce Belediyesi’nin stantları uğrak nokta oldu

Bu kapsamda, Düzce Belediyesi BELTUR, Kültür İşleri Müdürlüğü ve Düzce Ticaret ve Sanayi Odası, Batı Karadeniz Kalkınma Birliği (BAKAB) çatısı altındaki fuarda HALL A - A102 salonda yerini aldı. Fuar, dünyanın dört bir yanından turizm profesyonellerini bir araya getirirken, uluslararası katılımcı ve ziyaretçileri de Fuar İzmir'de yeniden buluştu. Fuarın ilk gününde Düzce standını Düzce Valisi Selçuk Aslan, Düzce Belediye Başkanı Dr. Faruk Özlü, Düzce Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Erdoğan Bıyık da yalnız bırakmadı. 7-9 Aralık tarihleri arasında açık kalacak olan fuarın ilk gününde Düzce Belediyesi’nin stantları, ziyaretçilerin uğrak noktalarından biri haline geldi.

Pilavlar Başkan Özlü’den

Düzce Belediye Başkanı Dr. Faruk Özlü, TSO Başkanı Erdoğan Bıyık ile birlikte fuar alanındaki Düzce standında ziyaretçiler için hazırlanan Konuralp pilavını misafirlere ikram etti. Konuralp pilavına hayran kalan birçok misafir Düzce’ye gelip hem turizm alanlarını ziyaret etmek hem de yemeklerini tatmak istediklerini söyledi.

"Fuar oldukça verimli geçiyor "

Düzce'ye özgü yöresel ürünlerin yanı sıra bölgenin tarihi ve turistik alanlarının da tanıtımının yapıldığı stantlara olan ilgiden dolayı memnuniyetini dile getiren Başkan Dr. Faruk Özlü, "Uluslararası Turizm Ticaret Fuar ve Kongresi Türkiye’nin önde gelen turizm fuarlarından birisidir. Geçtiğimiz yıllarda da bu fuarlara katılmıştık. Şehrimizi ve bölgemizi Türkiye ölçeğinde tanıtmak istiyoruz. Bunun gibi büyük ölçekli katıldığımız fuarlarda çok başarılı çalışmalar gerçekleştirdik. Bu fuarda da Düzce’mizi tanıtacağız. Bölgemizin turizmine önemli katkılar sunacağına inandığımız bir fuar oluyor. Bu fuarda sadece biz değil, Batı Karadeniz Kalkınma Birliği’ne bağlı diğer şehirler de yer alıyor. Aynı zamanda Düzce Ticaret ve Sanayi Odası da var. Fuar oldukça verimli geçiyor. Hedefimiz Düzce'mize daha fazla yerli ve yabancı turist gelmesini sağlamak aynı zamanda Düzce'mizin zenginliklerini tanıtmak. Büyük ölçekli fuarların kentimizin tanıtımına büyük katkı sağlayacağını düşünüyorum. Düzce'mizin cazibe merkezi olması için var gücümüzle çalışmaya devam edeceğiz.” şeklinde konuştu.

Vali Aslan: Düzce’yi her yönüyle tanıtmak istiyoruz

BAKAB çatısı altındaki Düzce standını yalnız bırakmayan Düzce Valisi Selçuk Aslan, Batı Karadeniz’in özgün bir coğrafya olduğunu ve burayı turizm severlere tanıtmak için uluslararası fuarların önemli olduğunu kaydederek, “Batı Karadeniz Kalkınma Birliği şemsiyesi altında Batı Karadeniz’deki belediyelerimiz ile birlikte buradayız. Ziyaretçilerimizi ağırlamaya hazırlanıyoruz. Özelde Düzce’yi, genelde Batı Karadeniz Bölgesi’ni tüm turizm severlere tanıtmak istiyoruz. Batı Karadeniz özgün bir coğrafya. Özellikle Düzce yüzde 65 orman varlığıyla, şelaleleriyle, tur alanlarıyla, yaylalarıyla, doğa ve kültür turizmi adına önemli bir lokasyon. Turizm bizim öne çıkarmak istediğimiz başlıklardan bir tanesi. Bu konuda gerek altyapı oluşturulması gerekse teşviklerle üst yapının oluşturulması noktasında yoğun bir gayret içerisindeyiz. Düzce olarak önemli bir avantajımız var. Türkiye nüfusunun yüzde 40’ı iki saatlik, yani günü birlik mesafe içerisinde. Bu bizler açısından önemli bir pazar etkisi oluşturuyor. Düzce’nin bulunduğu alandaki tarih, coğrafya ve gastronomi anlamındaki çok kültürlü geniş mutfağı Düzce’nin turizm noktasında da bir marka değeri oluşturabilmesine imkan sağlayacağına inanıyoruz. Bu noktada hem hazırlıklarını yapıyoruz hem tanıtımını yapıyoruz. Düzce’yi uluslararası fuarlarda tanıtmaya gayret göstereceğiz.” şeklinde konuştu.

Turizm yatırım ve faaliyetlerine büyük katkı sunan ve 9 Aralık Cumartesi gününe kadar açık kalacak olan Uluslararası Turizm Ticaret ve Kongresi'ni çok sayıda katılımcının ziyaret etmesi bekleniyor.

HABER: Savaş ARI

#
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

hemen sonrasına) yapıştırın. Sayfa başına birden fazla Google etiketi eklemeyin. hemen sonrasına) yapıştırın. Sayfa başına birden fazla Google etiketi eklemeyin.