islami sohbet müzik indir dini sohbet sohbet

METİN: HEDEFİM GÖNÜL BELEDİYECİLİĞİ

AK Parti Cumayeri Belediye Başkan Aday Adayı Selim Metin, Öncü TV Haber Müdürü Canan Üstüner’in hazırlayıp sunduğu ‘Güne Merhaba’ programına konuk oldu.

Gündem Yayın: 07 Aralık 2023 - Perşembe - Güncelleme: 07.12.2023 16:57:00
Editör -
Okuma Süresi: 8 dk.
446 okunma
Takip EtGoogle News

20 yılı aşkın süredir bürokraside hizmet veren, İl Özel İdaresi Genel Sekreter Yardımcılığı gibi önemli bir görevde iken bilgi ve birikimlerini memleketi Cumayeri’ne hizmet olarak yansıtmak için istifa edip gönül verdiği AK Parti’den Cumayeri Belediye Başkan Aday Adayı olan Selim Metin, konuk olduğu Öncü TV’nin Güne Merhaba programında, ilçede 7’den 70’e dokunacak projeler hayata geçirmek istediğini vurguladı. “Kimse bana ‘Aday adayı ol’ demedi. Ben memleketime hizmet etmek için belediye başkanlığına talip oldum.” diyen Metin, “Eğer partimin takdiri ile aday gösterilip halkın teveccühü ile başkanlık koltuğuna oturursam 5 yılın sonunda kimse beni seçtiğine pişman olmayacak. Partime ‘Yapacaklarımı yapamadım, beni bir dönem daha aday gösterin’ demeyeceğim. Halka hizmet konusunda kendime güvenim tam. Cumayeri’ni Cumayeri halkı ile yöneteceğiz. Her projemde, her çalışmamda vatandaşla birlikte hareket edeceğim. Hedefimiz, gönül belediyeciliği.” dedi.

 

AK Parti Cumayeri Belediye Başkan Aday Adayı Selim Metin, Öncü TV Haber Müdürü Canan Üstüner’in hazırlayıp sunduğu ‘Güne Merhaba’ programına konuk oldu. Öncü TV ekranları ile, 102. Radyo Öncü, Radyo Öğüt ve Radyo Kent aracılığı geniş kitlelere ulaşan programda Metin, aday gösterilip belediye başkanı seçilmesi halinde ilçede hayata geçireceği projelerden bahsetti.

“Halkıma hizmet için siyasete atıldım”

Belediyenin yerel halkın bire bir irtibat kurduğu bir kurum olduğuna dikkat çeken Metin, “İl Özel İdaresi’nde de öyledir. Yaptığınız işten vatandaş etkilenir. Size ya dua eder ya da beddua eder. Biz de İl Özel İdaresi’nde iyi ve kötü emek verdik. Ben dünyayı da gezdim, diğer ülkelerin yerel yönetimlerini de gördüm. Neden kendi ilçeme bunları hizmet olarak vermeyim, memleketime neden katkı sağlamayayım, diye düşündüm. Başkalarına yapılması gerekenleri anlatmaktansa, ‘Ben kendim yapayım.’ diye siyasete atıldım.” diye konuştu.

“Cumayeri’nde gönül belediyeciliği yapacağız”

Bürokrasiden gelen tecrübesi ile memleketine hizmet etmek istediğini altını çizen Metin, ilçede gönül belediyeciliğini uygulamak istediğini kaydetti. Aday gösterilip halkın teveccühü ile başkan seçilmesi halinde siyasi görüş ayırt etmeksizin ilçedeki 7’den 70’e her kesime dokunacağını dile getiren Metin, konuşmasını şu şekilde sürdürdü:

“Cumayeri’nde önce gönül belediyeciliği yapacağız. Ne demek gönül belediyeciliği? Belediye gücünü halktan alır, halka gücünü dayatmaz. Şimdi seçim zamanı vatandaşların telefonlarına sık sık göreve yeniden talip olanlardan mesaj geliyor. Seçime kadar neden bu mesajlar gönderilmiyordu? Bir belediye, bir yerde hizmet yapacağı zaman bir mesajla vatandaşı bilgilendirmek çok zor bir şey değil. Neden bilgi vatandaşa verilmiyor? Biz yapacağımız belediyecilikte gönül belediyeciliği yapacağız. Hangi işi yapacaksak, o beldede yaşayan insanlar arasında elbette ki uzmanı, işi bileni, daha önce tecrübe etmiş olanı vardır, bu insanlarımızı bir araya toplayıp hem işi hızlandırıp hem de daha iyi hizmet vermeye olanak sağlayacağız. Ben herkesin değil, ama vatandaşların yüzde 80'ninin yüzde 90'ının razı olacağı şekilde hizmet vermek istiyorum. Millet ve vatandaşlarla yapacağız, ben istedim oldu değil.”

“Projelerimle toplumun her kesimini kucaklamak istiyorum”

İlçede yoksullar ve engelliler başta olmak toplumun tüm kesimlerini kucaklayan sosyal projeler hayata geçirmek istediğini aktaran Metin, bunları şöyle açıkladı:

“Cumayeri’nde yapmayı istediğim yoksullara yönelik sosyal projemiz var. Bu projenin amacı nedir derseniz, bir şeye ihtiyacı olan Cumayerili vatandaş ne kaymakamlığın ne de belediyenin kapısına gelmeyecek. Biz gidip onları bulacağız ve belediye öncülük edecek. Çocuklara ve engellilere yönelik projelerimiz olacak. Engelli vatandaşlarımıza engel olmamalıyız. Kaldırım yaparsın, engelli geçişi koymazsan. Otobüslerde, iş yerlerinde, binalarda engelli vatandaşları düşünmezsen, onlara engel olmuş olursun. Öğrencilere yönelik de evlatlarımızı, yeteneklerine göre sanatsal anlamda, beceri anlamında derslerine yardımcı olmak adına dershane ya da ek ders sistemi gibi ücretsiz projelerimiz olacak. Kadınlara yönelik projelerimiz var. Kadın emeğinin değerlendirilmesi ya da herhangi bir iş öğrenmek istiyorsa Düzce İl Özel İdaresi’nde bunun eğitimini almasını sağlayacağız. Örneğin; özel idare bünyesinde Yaş Pasta Eğitim Kursu düzenledik. 7 kadın arkadaşımız şu anda bu işten geçimini sağlıyor. Yine İl Özel İdaresi bünyesindeki Kadın Emeği Merkezi de çok güzel bir proje.” şeklinde konuştu.

“Her proje her yerde olmaz, Cumayeri’nin bedenine yakışır bir elbise giydirmeliyiz”

Metin, diğer projelerini ise şu şekilde sıraladı: “Özgün ve yerel projeler uygulamaya koymak istiyorum. Her proje her yerde olmaz. Orada yaşayan vatandaşların kültürel durumu, eğitim ve demografik durumu vardır. Onu Cumayeri’nin ölçeğine, bedenine yakışır bir elbise haline getirirsek, ancak öyle güzel olur. Yaşlılara yönelik projelerimiz var. Aktif yaşlanmayı kolaylaştıracak. Hayattan soyutlamayacak. Gençlerin yaşlılardan tecrübe alacağı alanlar oluşturulacak. İşin başındaki adamın kabiliyeti ne kadar, oraya ne kadar kaynak sağlayabiliyorsa, o kadar hizmet edebilir. Ben kendi yapacaklarımı anlatacağım, bundan 1 tane varsa ikiye veya üçe çıkaracağım. Kaynakları etkili ve yerinde kullanacağım.”

“Belediyenin her kararında vatandaşın rızası olacak”

Belediyeciliğin halkla içe içe yapılması gerektiğinin altını çizen AK Parti Cumayeri Belediye Başkan Aday Adayı Selim Metin, sözlerini şöyle sürdürdü:

“Önemli olan, bu hizmetleri yaparken gönül belediyeciliğini bir tarafa bırakmadan yapmak ve Cumayeri halkının takdirini almak… Örnek bir belediyecilik sergileyeceğim. Sadece ben değil, bu işi bilen arkadaşlarla, vatandaşlarla bu işi yapacağız. Belediyenin her kararında vatandaşın rızası olacak.”

Turizm olmazsa olmazı

“Aday gösterilip vatandaşın takdiriyle başkanlık koltuğuna oturduğumda turizmde kentimizi daha iyi noktalara taşımak istiyorum.” diyen Metin, “İlçede konaklama sıkıntısı var. Turizmin Cumayeri ölçeğinde değil, Düzce ölçeğinde olması gerekiyor. Her alanda, turizm alanında mevcut dinamiklerimizi harekete geçirebilsek, daha iyi olur. Gelen ister yerel, ister iller arası turistlere, yerel halkın ürünlerinden nasıl para kazanabilir, yararlı hale getirilir eğitimini vereceğiz. Bunları faaliyete geçirmek, planlamasını yapmak lazım, planlar doğrultusunda da yerel halkı bilinçlendirmek, oranın turist sayısını arttırmak gibi çalışmalarımız olacak.”

Belediye başkanlığına birilerinin ‘Aday adayı ol’ tavsiyesi ya da yönlendirmesi ile değil kendi isteği ile talip olduğunun altını çizen Metin, Cumayeri’ne en iyi hizmeti sunmak noktasında kendine güvendiğinin altını çizdi.

HABER: Savaş ARI

 

 

 

 

 

#
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.