hemen sonrasına) yapıştırın. Sayfa başına birden fazla Google etiketi eklemeyin.

HER ŞEYE ZAM GELECEK

2022 ve 2023’te yıl içinde iki kez zam yapılan asgari ücrete 2024’te tek zam kararı alındı. Bu doğrultuda Asgari Ücret Tespit Komisyonu yeni asgari ücreti 17 bin 2 lira olarak duyurdu.

Gündem Yayın: 03 Ocak 2024 - Çarşamba - Güncelleme: 03.01.2024 16:12:00
Editör -
Okuma Süresi: 3 dk.
357 okunma
Takip EtGoogle News

Son yıllarda kiradan ısınmaya, akaryakıttan gıdaya kadar her kalemde uçuşa geçen fiyatlar yüzünden daha çok hissedilen hayat pahalılığına yüzde 49’luk artışın merhem olması umut edilirken, zam oranını nasıl bulduğunu öğrenmek için sokaktaki vatandaşa mikrofon uzattık. Asgari ücretin artmasıyla birlikte gider kalemlerine gelen yükün A’dan Z’ye her şeye yansıtılacağını savunan Düzceliler, durumu şu kelimelerde özetledi: ‘Hayat zor, halimiz harap!’

 

 

 

2024 yılında asgari ücret, yüzde 49 artışla net 17 bin 2 TL oldu. Bilindiği gibi asgari ücrete son iki yılda ara zam şeklinde yıl ortasında yeniden belirleme yapılmıştı. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan, 2024 yılında asgari ücrete ara zam yapılmayacağını açıklayarak, belirlenen rakamın yıl boyunca geçerli olacağının altını çizdi.

Peki Düzceli vatandaşlar, yeni asgari ücretten memnun mu? Bu sorunun yanıtını almak için sokağa çıkan Öncü Haber ekibi, Düzceli vatandaşlara asgari ücret zammı hakkında ne düşündüklerini ve yeterli bulup bulmadıklarını sordu.

İşte Düzceli vatandaşların asgari ücrete yapılan zamla ilgili düşünceleri:

Aleyna Kara: Zam yeterli değil, 19 bin veya 20 bin olmalıydı. Geçim zorlaştığı için asgari ücret ne kadar olsa da aldığımız şeylere zamlar sürekli yapılıyor o yüzden yeterli bulmuyorum.

“Yüzde elli az bir zam değil”

Dursun Selçuk: Zammı çok güzel verdi ama milletin aç gözü doymuyor. Yüzde elli az bir zam değil. Milletini düşünüp zam veriyor adam. Milletin gözü aç, nankörler çok.

“İleriki zamanlarda yeteceğini zannetmiyorum”

Mustafa Özcan: Enflasyon bu kadar yüksek iken zam yetersiz. Asgari ücrete zam yapmaktansa fiyatlar aynı kalsaydı. Ben seçimden sonra büyük bir zam olacağını düşünüyorum. 17 bin 2 lira olması şu an için iyi olabilir ama ileriki zamanlarda yeteceğini zannetmiyorum.

“İşte o zaman hepimiz rahat geçineceğiz”

Hasan Çalışkan: Çok güzel, insanlar alışmış bir kişi yapıp elli kişi yemeye öyle bir dünya yok. Sen de ödeyeceksin ben de ödeyeceğim. İşte o zaman hepimiz rahat geçineceğiz. 

“Bu marketler zammını koyuyor”

Nursefa Baykan: Yıl sonuna kadar 2 defa zam yapılmayacaksa şu an yeterli değil. Bu asgari ücretle değil de kökten marketlerdeki zamları kaldırmak çözüm olur. Devlet ne kadar verirse versin bu marketler zammını koyuyor.

“Halimiz harap”

Yakup Tarakçı: Zamlar çok millet ne yiyip ne içecek? Hayat zor, halimiz harap.

 

#
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

hemen sonrasına) yapıştırın. Sayfa başına birden fazla Google etiketi eklemeyin. hemen sonrasına) yapıştırın. Sayfa başına birden fazla Google etiketi eklemeyin.