hemen sonrasına) yapıştırın. Sayfa başına birden fazla Google etiketi eklemeyin.

SEVENİ DE VAR, KIZANI DA...

AK Parti ve MHP’den istediğini alamayan Düzce eski Belediye Başkanı Mehmet Keleş, 31 Mart 2024 yerel seçimleri için İYİ Parti’den aday adayı oldu.

Gündem Yayın: 21 Ekim 2023 - Cumartesi - Güncelleme: 21.10.2023 17:05:00
Editör -
Okuma Süresi: 5 dk.
373 okunma
Takip EtGoogle News

 “31 Mart gecesinde bizler büyük bir şölen yaşayacağız.” diyen İYİ Partili Keleş’in Düzce halkı parti değişikliğini ve geçmişteki  Belediye Başkanlığı tecrübesini nasıl değerlendiriyor? Bu sorunun yanıtını alabilmek için Öncü Haber ekibi sokağa çıkarak vatandaşlara mikrofon uzattı. Bazı vatandaşlar Keleş’i desteklerken, bazıları ise “Arkadaşım da olsa İYİ Parti’yi desteklemem” yorumunda bulundu.

31 Mart yerel seçimlerine yönelik takvim işlemeye devam ederken, Düzce Belediyesi eski Belediye Başkanı Mehmet Keleş’in İYİ Parti’den aday olması, kamuoyunda büyük bir yankı buldu.

AK Parti ve MHP’den sonra yeni adresi İYİ Parti olan eski Belediye Başkanı Mehmet Keleş, aday adaylığının açıklanmasının sonrasında yaptığı konuşmada, “31 Mart gecesinde bizler büyük bir şölen yaşayacağız. Düzce için benim hayallerim var, yarım kalan projelerim var. 35 yıl boyunca yerel yönetimlerin içinde görev aldım. Bu bilgi ve tecrübelerimle ustalık dönemim için geliyorum. İnşallah 1 Nisan 2024’te Düzce’yi ayağa kaldıracağız.” dedi.

Yaşanan bu gelişmenin ardından, Öncü Haber ekibi sokağa inerek vatandaşlara Mehmet Keleş’i sordu. Keleş’in yerel yönetimini başarılı bulan vatandaşların bir kısmı parti değişikliği sebebiyle tepkiliyken, bir kısmı ise parti gözetmeksizin oylarını Keleş’e vereceklerini ifade etti. Başarılı bulmayanlar ise Keleş’in yönetimini eleştirdi.

Düzceli vatandaşlar Öncü Haber mikrofonuna şunları söyledi:

“Belediyeyi borçla bırakan birisi”

“Önceden belediye başkanlığını gördüğümüz birisi. İYİ Parti’nin yeni adaylar sürmesi daha etkili olur. Fuzuli masraflarını bütün halkımız görüyor ben tasvip etmiyorum. Ama AK Parti karşıtları için belki alternatif olabilir. İcraatları biliniyor, zararlı icraatları var. Belediyeyi borçla bırakan birisi. İnşallah insanlar neyi nasıl seçeceğini bilirler.”

“Başarılı olacağına inanıyorum”

“Güzel bir gelişme. İcraat bakımından başarılı bir başkandı verimli olacağına inanıyorum. Sonraki dönemlerde o kadar icraat göremedik, onu diğerlerine göre daha başarılı buluyorum. Tekrar gelirse başarılı olacağına inanıyorum.”

“Arkadaşım da olsa İYİ Parti’yi desteklemem”

“AK Parti’den girmesini istedim ama sanırım başını yediler, MHP’den de öyleydi. Ümit Yılmaz da alamadı. CHP 1 tane aday çıkardı. Arkadaşım da olsa İYİ Parti’yi desteklemem. Kendisi çok iyi bir insandır ama görüş farklılığımız oluyor. Yerel yönetimi başarılı. Kendisine başarılar diliyorum.”

“Düzce’ye başarılı hizmetler verdi daha katkılı olur. Kadrolara hep liyakatli kişileri geçirdi.”

“Düzce için çalıştı. Ben destekliyorum. Ama diğer partiden girerse desteklemem. AK Parti MHP olursa gönlümüzde adayımızdır. Dr. Faruk Özlü de çalışıyor. Gelsin oyumu vereceğim.”

“Bizim için hepsi aynı ama en hayırlısı hangisiyle onu nasip etsin. Pek fazla fikrim yok ama duyduğum kadarıyla iyi deniliyor.”

“Düzce’yi Mehmet Keleş düzeltti”

“Düzce’yi Mehmet Keleş düzeltti. Düzce’nin yollarını, parklarını her şeyini Mehmet Keleş yaptı. Mehmet Keleş’ten sonra kimse bir şey yapmadı ki sadece Mehmet Keleş’in yaptıklarını yıktılar. Bu çay boyundaki rıhtımları her şeyi Mehmet Keleş yaptı. Mehmet Keleş’ten sonra kim Düzce’ye bir çivi çaktı? Keşke Mehmet Keleş belediye reisimiz olsa. Ben Mehmet Keleş’e oy vereceğim, peşinden gideceğim. Şimdiki reisler ne yaptı Düzce’ye, hiçbir şey yapmadı ki. Sadece bol bol konser yaptılar, başka hiçbir şey yapmadılar. Parti mühim değil hangi partiden olursa olsun ama Mehmet Keleş Düzce için mühim.”

“Mehmet Keleş’in kendi tercihi olursa iyi olur. İYİ Parti, kötü bir parti değil. Mehmet Keleş’i destekleriz. Çünkü, Düzce’ye faydalarını gördük zamanında.”

“Geçmişte şehrimize yapmış oluğu hizmetleri biliyoruz, sonraki dönemde AK Parti’den aday olarak gösterilmedi. Hizmet yapacağına inanıyoruz. Biliyorsunuz o zamanlarda şehrimiz depremlerden yeni çıkmıştı. Depremlerden sonra iyi şeyler yaptı diyebiliriz. Başarılar dilerim.”

“Tekrar başkan olmasını isterim”

“Mehmet Keleş Bey’i şahsen görsem tanımam. Gölyakalıyım ben, Düzce’de yaptığı icraatlarını da biliyoruz. Haftada 1’de gelsek bu merkezdeki rahatlığı gördük. Mehmet Bey, bana göre başarılı bir başkandı ve tekrar başkan olmasını isterim.

“Eğer iki dönemden önceki yaptığı görev gibi yapacaksa hiç Düzce’ye belediye başkanlığına gelmesin daha iyi.”

#
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

hemen sonrasına) yapıştırın. Sayfa başına birden fazla Google etiketi eklemeyin. hemen sonrasına) yapıştırın. Sayfa başına birden fazla Google etiketi eklemeyin.